18 Nisan 2024 Perşembe

İskenderun Katolik Kilisesi’nde ‘Mesih İsa’nın Göğe Yükselişi’ Ayini

İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nde geçtiğimiz hafta sonu ‘İsa Mesih’in Göğe Yükselişi’ Bayramı kutlandı. Bu kutsal ayini, Kilise Pederi Antuan Ilgıt yönetti. Peder Ilgıt’a Katolik Kilisesi cemaat üyeleri de eşlik etti.

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin ve 40 gün boyunca havarileriyle birlikte geçirdiği zamanın ardından Göğe Yükselmesi, geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Katolik Kilisesi’nde özel bir ayinle kutlandı. Ayini yöneten Peder Ilgıt, bugüne özel verdiği vaazında İsa Mesih’in göğe yükselmesini, insanlara olan güveni olarak niteledi.

Yaşanan tüm bu sürecin Kutsal Kitaplar’da yazıldığı gibi olduğuna işaret eden Ilgıt; “İsa Mesih, ölümünden ve dirilişinden sonra 40 gün boyunca havarilerine ve kendisi takip eden diğer öğrencilere göründü. Kutsal Kitap sürekli bunlardan bahseder. Kutsal yazılarda, ete kemiğe bürünüp aramıza geleceğinden, bizlerle birlikte olacağından, çadırını hayatımızın ortasına koyacağından, karanlıklar tarafından kabul edilmeyeceğinden ve kendisini kabul etmeyenler tarafından da öldürüleceğinden bahsedilir.

İşte bütün bu kutsal yazılar yerine geldi. Mesih İsa acı ve ıstırap çekerek öldürüldü. Öldürüldükten sonra yine kutsal yazılarda yazıldığı gibi üçüncü günde dirildi. Dirildikten sonra yine bizleri bırakmadı. Yaklaşık 40 günlük bir dönem havarilerine ve imanlılara göründü. Böylelikle, ölümünden sonra dağılmış, parçalanmış ve yollarını kaybetmiş olan havarilerini yüreklendirmek istedi. Onları yüreklendirdikten sonra da göğe yükseldi.

Mesih İsa’nın göğe yükselişi, bizlere yani insanlara olan güveninin bir işaretidir. O her zaman bizimle birlikte, bizim yanımızda kalmak istemedi. Sadece bize dokunarak hayatımızın her kararında bizim yanımızda olarak bizlere müdahale etmek istemedi. Bizleri yetiştirdikten, yüreklendirdikten ve özgürlüğü verdikten sonra Allah’ın katına yükselmek istedi” şeklinde konuştu.

İsa Mesih’in Göğe Yükselişi Bayramı Ayini, daha sonra duaların edilmesi ve kutsal komünyonun dağıtılması ile devam etti. Ayinde ayrıca Anadolu Havarisel Vekili ve Epikoposu Monsenyör Paolo Bizzeti’nin bu özel bayrama istinaden tüm kilise cemaatlerine yönelik yazdığı mektupta okundu. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Episkopos Arsenios Dahdal’ın, Mersin Cemaati’ne Ziyareti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna'nın bereketi ile Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Mersin cemaat mensupları ile bir araya geldi....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi