24 Nisan 2024 Çarşamba

İskenderun Katolik Kilisesi’nde ‘Paskalya Ateşi’ Sessiz Yandı

Tüm Dünyayı tehdit eden Koronavirüs salgını nedeniyle İskenderun’da Paskalya Ayinleri sade ve cemaatin katılımı olmaksızın gerçekleştirildi. İskenderun Müjdeleme Katolik Kilisesi’nde ‘Paskalya Ateşi’ Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti ile Kilise Pederlerinden Francesco Parisi tarafından yakıldı.

İskenderun’daki Müjdeleme Katolik Kilisesi’nde geçtiğimiz Pazar günü, Mesih İsa’nın Yeruşalim’e Girişi olarak kutlanan ‘Zeytin Dalları’ Bayramı, ‘Kutsal Perşembe’ Ayini ile ‘Hüzünlü Cuma’ Ayinleri de cemaatin katılımı olmaksızın sade bir törenle gerçekleştirilmişti.

Cumartesi gecesi de Episkopos Paolo Bizzeti ile Kilise Pederi Francesco Parisi; İsa Mesih’in ölümden dirilişini, kilisenin bahçesinde ‘Paskalya Ateşini’ni tutuşturarak ve bu ateşten de Paskalya Mumunu yakarak kutladılar. Cemaat üyelerinden hiç kimsenin katılmadığı Paskalya Ritüelinde İncil’den bölümler okuyan Bizzeti, Paskalya Mumunun Mesih İsa’nın ışığını simgelediğini kaydetti.

İmanlıların yüreğinde korkuya yer olmadığını, Tanrı’nın gücünün her şeye kadir olduğunu da hatırlatan Bizzeti; “İsa’nın öğretisinin gerçeği çok farklıdır. İsa, ölümden dirilişi ile bize gösteriyor ki burada yaşadığımız hayat ebediyete kadar devam eder. Bu hayatımızda neler yaşıyorsak bu ebedidir ve devam eder. İsa bu dünyadaki hayatın, insanların ebedi olduğunu bildiği için herkesle ilgilendi. Özellikle günahkâr olanlarla ilgilendi. Onlara yeni bir ufuk açmak istedi” şeklinde mesajlar gönderdi.

Paskalya Ayinleri, Anadolu Havarisel Vekilliği ve Episkoposluğuna bağlı tüm kiliselerde de sade törenlerle gerçekleştirildi. (SAT-7 TÜRK/İlyas Edip TERBİYELİ/İskenderun)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi