25 Nisan 2024 Perşembe

İskenderun Katolik Kilisesinde Pentekost Ayini

Paskalya Bayramı’ndan sonraki 50’inci günde, ‘İsa Mesih’in Göğe Yükselişinin ve Kutsal Ruh’un Havarilerin Üstüne Dökülüşünün’ kutlandığı “Pentekost Bayramı” nedeniyle, İskenderun’da özel bir ayin gerçekleştirildi. Kutsal Ayin, salgın kurallarına uygun şekilde az sayıda cemaat üyesinin katılımı ile gerçekleşti.

İsa Mesih’in haç üzerinde ölümünün ardından yeniden dirilmesi ve göğe yükselişinin ardından Kutsal Ruh’un Havarilerin üzerine indiği gün olarak kutlanan “Pentekost Bayramı” için İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesinde bir ayin düzenlendi. Ayini, Kilise Pederi Dariusz Dogondke yönetti. Salgın nedeniyle az sayıda cemaat üyesinin katıldığı ayinde, Kutsal Ruh’un Havarilerin üzerine inişiyle ilgili İncil’den bölümler de okundu.

Ayinde ayrıca Pentekost Bayramı ile ilgili konuşan Peder Dariusz Dogondke, Kutsal Ruhun hayatımızda her zaman yer alması gerektiğinin altını çizerek; “İsa Mesih, Allah yolundaki kurtuluşumuzdur! Buna herkesin önünde tanıklık etmeliyiz. Bu yüzden de Kutsal Ruhun gücüne ihtiyacımız var.

Hristiyanlar kutsal ruhun gücüyle inançlarına tanıklık ederler. Bugün hep birlikte ‘Gel Kutsal Ruh gel! Yüce göklerden nurla doldur kalplerimizi! Gel nimetlerimizin kaynağı…’ şeklinde dua etmeliyiz.

Kutsal Ruhun varlığını asla unutmayalım. Hayatımız boyunca, nereye gideceğimizi bilemediğimiz zamanlarda onu çağıralım ve ona ihtiyaçlarımızı belirtelim. Muhakkak ki bize yol gösterecektir” dedi.

İlahilerin söylendiği ve Kutsal Ruhun tüm inananların kalbinde yer etmesi adına edilen duaların da yapıldığı Kutsal Pentekost Ayini, Kutsal Komünyonun dağıtılması ile son buldu. (SAT-7 TÜRK/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi