25 Nisan 2024 Perşembe

İskenderun Kaymakamı’ndan Hoşgörü ve Kardeşlik Ziyaretleri

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Ortodoks Cemaatinden Bazı Vatandaşların Evlerini Ziyaret Etti.

‘Memleketimiz de Bir, Gönlümüz de!’

Kültürler birlikteliğinin, sevgi ve kardeşliğin yüzyıllardır yaşandığı hoşgörü kenti İskenderun’da, kent Kaymakamı İskender Yönden, Ortodoks cemaatinden bazı vatandaşların evlerini ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, beraberinde İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur olmak üzere, kentteki Ortodoks cemaatine mensup bazı vatandaşların evlerine bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Kaymakam Yönden, söz konusu ziyaret programı çerçevesinde; Kurtuluş Mahallesi sakinlerinden Yoland Maringil’i, Barbaros Mahallesi sakinlerinden Meleki Kabaca’yı ve Numune Mahallesi sakinlerinden Atina Karacan’ı bizzat evlerinde ziyaret etti.

Cemaatin yaşça büyük olan üyeleri ile uzun bir süre sohbet de eden İskender Yönden, Yoland Maringil’e, rahatsızlığı dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini belirterek, herhangi bir isteğinin olup olmadığını da sordu. Kaymakam Yönden, diğer ziyaretlerde Meleki Kabaca ve Atina Karacan ile de arzu ve talepleri yönünde sohbetler etti.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, sevgi ve kardeşlik kenti İskenderun’daki tüm gönüllere içtenlikle erişmeye çalıştıklarını bu bağlamda da bu tür ziyaretleri sıkça gerçekleştirdiklerini kaydetti. Ortodoks cemaati üyeleri vatandaşlar da İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in evlerine yaptığı ziyaretlerden oldukça memnun kaldıklarını ifade ettiler. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi