23 Nisan 2024 Salı

İskenderun Ortodoks Kilisesi’nde Noel Ayininde ‘Dünyada Barış’ Temennisi

İsa Mesih’in doğumunun kutlandığı “Noel Bayramı” 24 Aralık gecesi Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan kiliselerde düzenlenen ayinlerle kutlandı.

İskenderun’daki ilk ayin İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirildi. Noel Ayinini, Kilise Pederi Dimitri Yıldırım yönetti. İskenderun’da yaşayan tüm Hristiyanların yoğun katılım gösterdikleri ayine Hristiyan olmayan vatandaşlar da katılarak Hristiyan âleminin bayram sevincine ortak oldular.

Ayine, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ile CHP Milletvekili Adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu da katılım gösterdi.

Noel Ayininde konuşan Peder Dimitri Yıldırım, Noel Bayramının Türkiye’de ve tüm dünyada; barışa, birlik ve beraberliğe, huzura vesile olması dileklerinde bulundu. Ayinde birlik ve beraberlik mesajları da verilirken, şehitler için de dualar edildi.

Peder Yıldırım ayinde yaptığı konuşmasında; “Şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyoruz. Bizler daima devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu arz ederiz. Noel Bayramının tüm dünya âlemine ve özellikle Türkiye’mize, devletimize ve milletimize huzur, barış, bolluk, kardeşlik, mutluluk getirmesini, Allah’tan dilerim. Herkese Mutlu Noeller” dedi.

Ayin çıkışında tüm cemaat üyeleri birbirleri ile bayramlaşarak Noel Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadılar. Ayin sonrasında ise kilise salonunda, İskenderun Ortodoks Cemaati Başkanı Can Teymur ve protokol üyeleri, çocuklarla birlikte Noel pastasını kestiler.

Pasta kesimi öncesinde konuşan Vakıf Başkanı Can Teymur; “Bugün bu güzel bayramda, Noel Bayramımız da, bizlere devletimizin ve milletimizin sıcak ilgisini hissettiren; başta Kaymakamımız Sayın İskender Yönden ve eşine, Belediye Başkanımız Sayın Fatih Tosyalı’ya, Arsuz Belediye Başkanımız Sayın Asaf Güven’e ve katılan tüm misafirlerimize, bütün cemaatimiz adına canı gönülden teşekkürlerimi arz ediyorum. Ve  diliyorum ki Yüce Rabbimiz, yüce milletimize, yüce devletimize yeni yılda her türlü güzellikleri nasip etsin inşallah.

2020 yılının başta ülkemize ve bütün dünya alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizin nezdinde yönetim kurulumuz ve pederimiz Dimitri Yıldırım adına sayın kaymakamımıza, sayın belediye başkanlarımıza şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi