28 Mart 2024 Perşembe

İskenderun’da Mezar Başında ‘Ölüleri Anma’ Töreni

İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesince, her yıl 2 Kasım’da gerçekleştirilen ‘Ölüleri Anma’ Gününde İskenderun Mezarlığında özel bir ayin gerçekleştirildi. Yapılan ayinin sonunda tüm mezarlar kutsal su ile takdis edildi.

‘Ölüleri Anma’ Günü münasebetiyle, İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi Pederi Dariusz Dogondke (Daryuş Dogonke) İskenderun Asri Mezarlığında özel bir ayin yaptı. Yapılan ayinin ardından, cemaat mensuplarının yakınlarına ait mezarları da kutsadı.

Peder Dariusz Dogondke’nin yönettiği ve Sezar Kurutan’ın yardımcılığını yaptığı ‘2 Kasım Ölüleri Anma Ayini’nde, tüm ölülerimizin Tanrı’nın yanında ve huzur içinde olmaları için dualar edildi.

Törende açıklamalarda bulunan Peder Donogdke; “Dün kutladığımız bayramla tüm Azizlerimizi andık. Bugün ise Ölüleri Anma Günüdür! Aramızdan ayrılarak, Tanrı’ya kavuşan müminlerimize sonsuz huzur diliyoruz. Hristiyanlıkta ölüm, yeni hayat demektir. Bizler de Mesih İsa’nın haça gerilerek ölümü sayesinde, ölümümüzden sonra yepyeni bir hayata geçeceğiz. Tanrı’mızın tüm ölülerimizi yanına kabul etmesi için hep birlikte dualar edelim” diye konuştu.

Hristiyan Mezarlığında, mezarların başında ilk önce kısa bir dua gerçekleştiren Peder Dogondke, daha sonra cemaat üyeleriyle birlikte mezarları gezerek kutsal su ile takdis etti.

Latin Katolik Kilisesi, her sene 1 Kasım gününde Tüm Azizler Bayramını, ertesi gün 2 Kasım da ise Ölüleri Anma Gününü idrak eder. Ölüleri Anma Gününde, cemaat üyelerinin katılımı ile mezarlıklar ziyaret edilir ve ölüler için özel dualar yapılır. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi