29 Mart 2024 Cuma

İskenderun’da Noel Bayramı Coşkuyla Kutlanacak

Kiliseler Süslendi, Ağaçlar Kuruldu, Hazırlıklar Tamamlandı

İsa Mesih’in doğuşunun kutlandığı Noel Bayramı, tüm dünyada olduğu gibi İskenderun’da da Katolik ve Ortodoks Kiliselerinde düzenlenecek etkinlikler ve ayinlerle coşkuyla kutlanacak.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 24 Aralık akşamı kutlanacak olan Noel Bayramı’nın hazırlıkları son aşamaya geldi. İskenderun Latin Katolik Kilisesi (Katedrali) ile İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde, Noel Bayramı Hazırlıkları aşamasında kiliseler süslendi ve Noel Ağaçları da kiliselerin içindeki yerlerini aldı. İsa Mesih’in doğuşunu simgeleyen temsili sahneler de bayram için hazır hale getirildi.

Süslemeler Cemaat Tarafından Yapıldı

İskenderun’daki Kiliselerde gerçekleştirilen süslemeler, kilise cemaati tarafından hep birlikte gerçekleştirilirken, Noel Bayramı’nda söylenecek ilahilerin de provaları yapıldı.

İskenderun’da Noel Kutlamaları çerçevesinde ilk Kutsal Ayin İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirilecek. Gece yarısına yakın bir saatte ise İskenderun Latin Katolik Kilisesi (Katedrali)’ndeki görkemli ayin başlayacak. Ortodoks Kilisesindeki ayini Peder Dimitri Yıldırım, Katolik Kilisesindeki ayini de Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti yönetecek.

Noel Baba Hediyeler Dağıtacak, Geleneksel Noel Balosu da Gerçekleştirilecek

Bayram etkinlikleri çerçevesinde; her yıl yapılan ve geleneksel hale getirilen, özellikle de çocukların sevindirildiği ve büyük ilgi gören ‘Noel Baba’lar yine kiliselerde tüm çocuklara hediyeler dağıtacak.

Öte yandan yine İskenderun’da geleneksel hale getirilen ‘Noel Balosu’ da yapılacak. Bayramın hemen ertesi günü gerçekleştirilecek olan Noel Balosunda İskenderun’dan ve çevre şehirlerden katılım sağlayacak olan cemaat üyeleri, gece boyunca birlikte eğlenceli vakitler geçirecek ve bir bayramın tadını daha doyasıya yaşayacaklar. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi