27 Nisan 2024 Cumartesi

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği de başladı. Bu yıl perhiz yemekleri İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştiriliyor. 

Geçtiğimiz yıl yaşanan büyük felaket nedeniyle gerçekleştirilemeyen birçok ritüel ve gelenek bu yıl özlemle yerine getiriliyor. İskenderun’da Paskalya Oruç Devresi boyunca her Çarşamba günü kilise salonunda bir araya gelerek, ekmeklerini ve yemeklerini paylaşan cemaat üyeleri, bu hafta oruç yemeklerinin ikincisini gerçekleştirdi.

Her yıl Paskalya oruç devresinde geleneksel olarak düzenlenen Paskalya Perhiz Yemekleri, bu yıl da İskenderun Aziz Corç Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştiriliyor. Kilisenin Kadınlar Kolu üyeleri, her hafta belirledikleri menü doğrultusunda oruca uygun yemekler hazırlayıp cemaat üyeleri ile birlikte paylaşım örneği sergiliyorlar.

Ortodoks Kilisesi Kadınlar Kolunda görevli olan bayanlar tarafından yapılan zeytinyağlı yemekler, bu Çarşamba günü de yemeğe katılan cemaat üyeleriyle paylaşıldı. Kilisesi Pederleri Dimitri Yıldırım ve Yusuf Nicholas Papasoğlu’nun duasıyla başlayan oruç yemeğinde, cemaat üyeleri zeytinyağlı olarak yapılan yemeklerden alarak, hep birlikte yemek yemenin keyfine vardı.

Yöreye özgü yiyeceklerin yapıldığı ve paylaşıldığı etkinliklerde, kilise salonunda bir araya gelen İskenderunlu Ortodokslar, güzel bir bağlılık örneği sergiliyorlar ve yaklaşık 5 haftalık oruç dönemi ile kendilerini Paskalya Bayramının coşkusuna hazırlıyorlar. ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği her Çarşamba gerçekleştirilecek. 

(SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi