24 Nisan 2024 Çarşamba

İskenderun’da Patrik Vekili Efram Maluli Yönetiminde ‘Elem Ayini’

Önümüzdeki hafta sonu Paskalya’yı kutlayacak olan İskenderunlu Ortodokslar, içerisinde bulundukları kutsal haftayı ayinlerle yaşıyor. Bu kapsamda, Salı günü akşamı İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde Antakya Patrikhanesine bağlı Selefkiya Episkoposu Patrik Vekili Efram Maluli yönetiminde ‘Elem Ayini’düzenlendi.

Gerçekleştirilen Elem Ayininin başlangıcında, zeytin dalları ve kutsal su ile kiliseyi ve cemaati kutsayan Episkopos Maluli, kilise ve cemaatin huzur içinde yaşaması için de dua etti.

Kilise Pederi Dimitri Yıldırım’ın da eşlik ettiği ayinde bir vaaz veren Patrik Vekili Efram Maluli, ayin sırasında İncil’den okunan bölümlerinde açıklamasını yaptı.

Günahkâr kadının Mesih İsa’nın ayaklarına kokular sürerek saçlarıyla kurutmasının yanı sıra, İsa’nın öğrencilerinden olan Yahuda’nın ise O’nu ele vermesini anlatan Maluli; “Hayat bir terazi ve teraziyi tutan da İsa Mesih’tir. Biz seçimlerimizle ne tarafa gideceğimizi belirleriz. Ya, İsa’nın ayaklarını yıkayıp, saçlarıyla kurutan günahkâr olan kadın gibi İsa’nın yolundan gideriz ya da İsa’nın öğrencisi olduğu halde para karşılığı O’nu satan Yahuda gibi İsa’ya ihanet içerisinde oluruz. Bu tamamen bizim tercihimizdir. İsa’nın yolundan gidiyor gibi gözükürken, günaha düşmeyelim. Hayattaki seçimlerimize dikkat edelim ve her zaman İsa’nın yolundan, onun öğretileri ışığında yürüyelim” şeklinde konuştu.

Diyakon Pavlus Orduluoğlu’nun yanı sıra İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur, Antakya Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Fadi Hurigil ile cemaat üyelerinin katıldığı ayin sonunda Episkopos Maluli cemaat üyeleriyle toplu fotoğraf çektirdi ve bir süre onlarla birlikte sohbetlerde bulundu. (SAT-7 TÜRK/İlyas Edip Terbiyeli-İskenderun)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi