19 Nisan 2024 Cuma

İskenderun’da Protokol Bayramlaşması

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin kutlandığı Paskalya dolayısıyla, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi salonunda protokol bayramlaşma programı düzenlendi. İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile cemaat tarafından karşılanan misafirler, sıcak karşılamadan ötürü teşekkürlerini sundular.

Programa, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Belediye Meclis Üyeleri, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkan Vekili Erol Akın ve esnaf oda başkanları ile bazı sivil toplum örgütü yetkilileri katılarak, Ortodoks Vakfı Yönetimi nezdinde tüm cemaatin bayramlarını kutladılar.

Başkan Teymur’dan Teşekkür

Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur; “Paskalya Bayramı münasebeti ile bugün bizi ziyaret etmek lütfunda bulunduğunuz için, bütün cemaatimiz adına sizlere teşekkürlerimi arz ediyorum. Bizler kadim bir medeniyetin devamı olarak bu vatan topraklarında, güzel ülkemizde asırlardır süregelen birlikteliğimizi, coşkumuzu, bayram sevincimizi birlikte kutluyoruz. Yüce devletimizin sıcak ilgisini, şefkatini, sevgisini bizlerle paylaşıyorsunuz, bizim için gururdur. Bu mutlu günümüzü bizlerle paylaştığınız ve bu nazik ziyaretiniz için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Birlikteliğin önemine vurgu yapan Hatay Milletvekili Suzan Şahin; “Barışın, sevginin, kardeşliğin güzel bir örneğini bölgemizde, İskenderun’da birlikte, kardeşçe yaşıyoruz. Her zaman bu vakfa, bu cemaate geldiğim zaman sevgi dilini yineledik ama sadece söylemekle kalmıyoruz, biz sevgiyi gerçekten birbirimize karşı, komşularımızla, arkadaşlarımızla, iş hayatımızda yaşıyoruz. Birliğimiz, beraberliğimiz, dirliğimiz daim olsun. Her şey renkleri ile daha güzel. Farklı fikirlerin, farklı renklerin olduğu yerde güzellikler var, güzelliklerimiz daim olsun, bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Özgürlük ve Medeniyet Vurgusu

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da; “Paskalya Bayramı’nın bayramlaşma töreni için burada olmaktan mutluyuz. Bayram ayinine de katıldım. Hoşgörünün, medeniyetin, dinlerin özgürce yaşandığı, herkesin çok rahat bir ortamda ibadetini gerçekleştirdiği özel şehirlerden biri olan İskenderun’dayız, onun için biz bu cemaati ayrı görmüyoruz. Tüm cemaatlerimizin özel günlerinde yanlarında bulunmayı Belediye Başkanı olarak kendime görev addediyorum. Geldiğim günden bu yana hiç kimseyi ayırmadan, ayrıştırmadan, bu birlik ve beraberliği sağladığımı düşünüyorum, bu konuda bana katkı sağlayan tüm paydaşlara da şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise; “Bana huzuru bahşettiğiniz için teşekkür ediyorum. İskenderun’da huzuru yaşıyorum, buna katkınız çok büyük. Burada bulunan cemaatler, farklı dinden, farklı milletten insanların bu huzur ortamını bize sağladıkları için hepsine ayrı-ayrı teşekkür ediyorum. Sizin aranızda onu hissediyorum ben! Çok rahatım, keyfim yerinde. Dualarınıza ihtiyacımız var, bu dünya dualar üzerine iyi olacak. Elimizden gelen ne varsa da yapmaya hazırız. Paskalya Bayramı kutlu olsun diyorum, hayırlı olsun” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından samimi bir sohbet ortamında devam eden ziyarete yumurtalar da tokuşturuldu. (SAT-7 Türk7İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi