29 Mart 2024 Cuma

İskenderun’da Tövbe konferansı

 

İskenderun Katolik Kilisesinde, Hatay, Mersin, Adana cemaatlerinin katılımıyla bir konferans düzenlendi. Oruç döneminde olunması nedeniyle ‘TÖVBE’ temasıyla düzenlenen konferansı Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti yönetti.

İki gün süren konferansın ilk gününde kilise içerisinde bir araya gelen cemaat üyeleri, Monsenyör Paolo Bizzeti önderliğinde ruhani saatler geçirmenin hazzını yaşadılar.

Konferansa geçmeden önce kısa bir açılış konuşması yapan Bizzeti, cemaatle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Cemaati istediği sürece bu tür buluşmaların sık-sık yaşanacağını ifade eden Monsenyör Bizzeti, oruç devresinde bulunmanın önemine de vurgu yaptı.

Konferans sırasında yaklaşık 70 kişilik bir gruba seslenen Monsenyör Bizzeti, itirafın sırları hakkında da açıklamalarda bulundu.  İtiraf sırrından bahsedildiğinde akla hemen üzücü ve acı veren bir şey geldiğini anlatan Bizzeti; “İtiraf aslında Rab için bir bayramdır. Evet, çocuğuna son derece düşkün bir baba için, tehlikeler ve hayal kırıklığıyla dolu bir deneyim geçiren çocuğun tekrar eve dönmesi bir bayramdır! Bu bayrama sizde davetlisiniz” dedi.

Tanrıyla ve diğerleriyle barışma sırrı hakkında da konuşan Bizzeti; “Dirilen Mesih İsa dostlarına af ve barış armağanları sunmuştur. Kilise de başlangıçtan beri bu affı yaşamaya başlayıp hata yapanlara sunmuştur. Barışmayı gerektiği gibi kutlamak için üç aşamadan geçmek gerekmektedir.

Birincisi, hayatımı düşünmeliyim ve Tanrı’nın iyiliğinin deneyimini somut olarak yapmış olduğum anıları bulmalıyım. İkincisi, kardeşlerime ve pedere hayatımda Mesih’in yaşantısına ters düşenleri, yani benim somut olarak düşüncelerimle, sözlerimle, eylemlerimle ve eylemsizliklerimle işlediğim günahları anlatmalıyım.

Üçüncüsü de ‘Beni böyle olduğum gibi kabul ettiğine, beni böyle olduğum gibi sevdiğine inanıyorum ya Rab. Bana yeniden dostluğunu sunduğun için sana teşekkür ediyorum. Kendini bana, beni de kendime tanıtacağına, hatalarımdan dolayı başkalarının da gerçek hayat yolunu bulmalarına yardımcı olabileceğine inanıyorum. Kötülüğün galip gelmediğine, iyiliğin de kötülüğü yendiğine inanıyorum’ şeklinde dua etmelisin” şeklinde konuştu.

Konferansa katılan cemaat üyeleri, ikinci günde hep birlikte kutsal ayine katıldılar. Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti’nin bizzat yönettiği ayinde dualar edildi ve ilahiler coşkulu bir şekilde söylendi. (İlyas Terbiyeli- SAT-7 TÜRK/ İskenderun) 

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi