19 Nisan 2024 Cuma

İskenderunlu Çocuklar Noel Coşkusuna Erkenden Başladı!

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde çocuklara yönelik ‘Noel’ etkinliği gerçekleştirildi. İskenderunlu Hıristiyanların çocuklarıile birlikte katıldığı programda, İsa Mesih’in doğuşu Türkçe olarak anlatıldı ve çocukların söylediği Noel ilahileri ilgiyle izlendi. Daha sonra kiliseye giren Noel Baba tüm çocuklara hediyeler dağıtarak onları sevindirdi.

Tüm dünya üzerindeki Hristiyanlar Noel’i kutlamaya hazırlanırken, kentimizdeki Noel kutlamaları ise geçtiğimiz Pazar günü Noel Baba’nın çocuklara hediye dağıtması ile başladı. İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Gençlik Komitesi tarafından düzenlenen programda, ilk olarak İncil’den, İsa Mesih ’in doğumunu anlatan bölümler okundu ve okumalar ilahi ezgileri ilesüslendi.

Noel Baba Alkışlarla Karşılandı

Okuma ve İlahilerin ardından, elinde çanı ve hediye çuvalıyla kiliseye giren Noel Baba çocukların alkışları ve sevinç çığlıklarıyla karşılandı. Noel Baba, kilise içerisinde çocukların içinden geçerek kısa bir tur attı ve daha sonra sandalyesine oturarak, hediyeleri dağıtmaya başladı.

Minik çocuklar Noel Baba ile tanışmanın ve elinden hediye almanın heyecanıyla yerlerinde duramazken, isimleri tek-tek okunan çocuklar yanına gelip Noel Babanın elinden hediyelerini aldılar. Noel çuvalından çıkan sırt çantaları, basketbol ve futbol topları ile oyuncakları alan çocuklar büyük sevinç yaşadılar.

Gerçekleştirilen etkinlikte bazı çocuklar Noel Baba’nın yanından ayrılmazken, hediyesini alan herkes fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Anne babalar çocuklarının hediye aldıkları anları, cep telefonlarıyla hem fotoğrafladı hem de videoya çekerek ölümsüzleştirdiler.

Etkinlikte konuşan İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur ile Kilise Pederi Dimitri Yıldırım, Noel Bayramının herkese huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunurken, bu etkinliğin çocukları sevindirmek adına yapıldığına dikkat çektiler.

Belediye Başkanından Lunapark Bileti

Günün bir başka sürprizi ise İskenderun Belediye Başkanı Fuat Tosyalı’dan geldi. Başkan Tosyalı, çocukların bu mutlu gününe iştirak ederken, beraberinde getirdiği Lunapark Biletlerini de tüm çocuklara dağıttı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi