25 Nisan 2024 Perşembe

İskenderunlu Çocuklara Karne Şenliği

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Gençlik Komitesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle, cemaat üyesi çocuklara yönelik ‘Karne Şenliği’ düzenledi. İskenderun cemaatine mensup Hristiyan çocuklar gerçekleştirilen bu karne etkinliğinde gönüllerince eğlendiler.

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi salonunda gerçekleştirilen, anne ve babaların da yaptıkları pasta ve ikramlıklarla katılım gösterdikleri Karne Şenliği etkinliğinde çocuklar hem gönüllerince eğlendi hem de tatile girmenin keyfini çıkarmaya başladılar.

Etkinlik sırasında müzik eşliğinde sandalye kapmaca ve kaşıkla pinpon topu taşıma yarışları da gerçekleştirildi. Ağızlarındaki kaşığın içinde bulunan pinpon topunu düşürmeden hedefe ulaşmak adına sırayla ve hızlı bir şekilde hareket ederek yarışan çocuklar oldukça eğlenceli dakikalar geçirdiler.

Yine müzik eşliğinde sandalyelerin etrafında dönen çocuklar müziğin susmasıyla birlikte sandalyelere oturarak eleme oyunu da yaptılar. Oyuncu sayısından bir eksik sandalye ile oynanan bu eğlenceli oyunda, her turda bir kişi elendi ve sona kalan da oyunun galibi oldu. Oyunlar sırasında çocukların neşesi ve kahkahaları görülmeye değerdi.

Çocukların bu eğlenceli dakikalarına, İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi pederlerinden Yusuf Nicholas Papasoğlu da eşlik etti. Etkinlikte ayrıca Peder Papasoğlu’nun bir yaşını dolduran kızı Anna Marina’nın doğum günü de pasta kesilerek kutlandı. 

Oyun, eğlence ve müziğin yanı sıra etkinlikte ikramlar da vardı. Annelerin yaptığı pasta ve çörekler de etkinliğe katılan çocuklar tarafında afiyetle yendi. Günün sonunda ise dağıtılan pamuk şekerler de keyifle yendi. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi