24 Nisan 2024 Çarşamba

İskenderunlu Ortodokslar Çiçek Bayramını Kutladı

Geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih Yeruşalim’e girişi anlamındaki Çiçek Bayramını kutlayan Ortodokslar bu hafta sonu da Paskalya Bayramını kutlayacak.

Batı kiliselerinden farklı olarak bu hafta paskalyayı kutlayacak olan Ortodokslar geçtiğimiz hafta sonu ise Çiçek Bayramını kutladı. Çiçek Bayramını İskenderun, Antakya ve Samandağ Ortodoks kiliselerinde ayinler düzenlendi.

Pazar günü İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde gerçekleştirilen bayram ayinini Kilise Papazı Dimitri Yıldırım yönetti.

İsa Mesih’in Yeruşalim’e girişinin kutlandığı ayinde, başta kilise Pederi Yıldırım olmak üzere, çocuklar ellerinde aileleri tarafından hazırlanan çiçeklerle süslenmiş mumlarla ve aileleri ile birlikte kilise içinde yürüyüp ilahiler söyledi.

Savaşın sona ermesi ülkemiz ve tüm dünya ülkelerinin barış içerisinde yaşaması için duaların edildiği ayin sonrasında kilise bahçesinde kermes düzenlendi. Paskalya’ya özgü süs eşyalarının ve dini objelerin satışa sunulduğu kermesten alışveriş yapan cemaat üyeleri aynı zamanda birbirleriyle de bayramlaşarak sevinçlerini paylaştılar.

Ayin sonrası kiliseye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Birol Ertem de cemaatin bayramını kutladı.

Ortodoks cemaati bu hafta sonu Paskalya Bayramını kutlayacak. İsa Mesih’in göğe yükselişi anlamını taşıyan Paskalya Bayramı’nda renkli yumurtalar hazırlayacak olan cemaat üyeleri, ayin sonrası bayram sevincini birbirlerini kutlayarak yaşayacak. (İlyas Edip Terbiyeli-İskenderun)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi