20 Nisan 2024 Cumartesi

İskenderunlu Ortodokslar, Peynir Karnavalında Bir Araya Geldi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Ortodokslar, ‘Paskalya Orucu’ öncesi gerçekleştirilen ‘Peynir Karnavalı’ ile oruç dönemine başladılar. Peynir Karnavalı nedeniyle İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu, Kadınlar Kolu ve Gençlik Komitesi, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi salonunda bir kahvaltı etkinliği düzenlediler.

Latince “Carne Vale” (Ete Veda) sözünden gelen karnaval, et yenilmeyen paskalya orucu öncesinde düzenlenen şenlikleri ifade etmek için kullanılır. İskenderun’da bir hafta önce ‘Et Karnavalı’ ile başlayan oruç döneminde, geçtiğimiz hafta sonu ‘Peynir Karnavalı’ gerçekleştirildi.

Peynir Karnavalı münasebeti ile geçtiğimiz Pazar günü de İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Salonunda, kilise yönetimi, kadınlar kolu ve gençler tarafından kahvaltı organizasyonu tertip edildi. Bir hafta gerçekleştirilen karnaval ile et orucuna başlayan İskenderunlu Ortodokslar, bu hafta sonu gerçekleştirilen kahvaltı sonrasında peynir orucuna da başlamış oldular.

Kilisenin salonunda gerçekleştirilen kahvaltı etkinliği Kilise Pederi Dimitri Yıldırım’ın yiyecekleri dua ederek kutsaması ile başladı. Daha sonra tüm cemaat üyeleri hep birlikte kahvaltı ederek ‘Kutsal Oruç’ dönemine başlamış oldu.

Kahvaltı etkinliğine, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kilise Pederi Dimitri Yıldırım’ın yanı sıra çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalık bir cemaat grubu katıldı.

İskenderun’daki Ortodokslar, gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğinin ardından yaklaşık 50 gün sürecek olan Paskalya Orucuna başlamış oldular. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi