25 Nisan 2024 Perşembe

İskenderunlu Protokol Üyeleri Noel Bayramlaşmasında Buluştu

İsa Mesih’in doğumunun kutlandığı Noel Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi salonunda protokol bayramlaşma programı düzenlendi. İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile cemaat tarafından karşılanan misafirler, sıcak karşılamadan ötürü teşekkürlerini sundular.

Programa, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve eşi, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Fuat Gedik, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve ilçe yönetimi ile CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir ve İlçe Sekreteri Sadık Karakaş, Ermeni Kilisesi Pederi Avedis Tabaşyan ve Ermeni Vakfı Başkanı Garbis Kısadur, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkan Vekili Erol Akın ve esnaf oda başkanları, İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat ve yönetimi, Mardinliler Derneği Başkanı Salih Bayar, Mardin Süryani Kültürünü Yaşatma ve Geliştirme Derneği Başkanı Hazne Doğan, Ayna Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Mehmet Berkyürek, İHD yöneticilerinden Sadullah Çağlar ve bazı sivil toplum örgütü yetkilileri katılarak, Ortodoks Vakfı Yönetimi nezdinde tüm cemaatin bayramlarını kutladılar.

Misafirlerine bu nazik kutlama ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini sunan Vakıf Başkanı Can Teymur; “Bayram coşkumuza ortak olan Kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, STK ile Siyasi Parti temsilcilerimize ve tüm dostlarımıza, cemaatimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. İskenderun’umuzda uzun bir zamandır devam eden bu güzelliklerin yaşandığı bu ortamda bir arada olmak bizim için gururdur. Asırlardır devam eden bir kültürün temsilcileri olarak bizler burada birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde hayatiyetimizi devam ettiriyoruz. Hepimiz bu mozaiğin birer parçasıyız. Ne mutlu bize ki bu kardeşliği, bu zenginliği devam ettiriyoruz. Yüce Rabbimiz ülkemize, milletimize, devletimize ve bütün dünya âlemine güzel bir yıl nasip etsin inşallah” şeklinde konuştu.

Birlik ve Beraberliğimiz Hep Sürecek

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, “Noel Bayramınızı içtenlikle kutluyorum. İyi günde kötü günde hep birlikteyiz. Önemli olan bu kentteki birlikteliği, kardeşliği devam ettirmektir. Biz burada birlikte, beraberce, kardeşçe doğan çocuğumuzdan ölen yaşlımıza kadar hep beraberdik, bunun devam etmesi de en büyük isteğimizdir. Allah bizleri şer güçlerden, fitne fesattan korusun” diye konuştu.

Son olarak söz alan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise; “Noel günü, mutluluk günü, barış günü. Birlik beraberlik içerisinde idrak etmek güzel, bunu koruyarak devam ettirmek de en güzelidir. Sizler bizim için birinci sınıf Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımızsınız. O konuda hiç bir sıkıntınız olmasın. İstediğiniz bir konu varsa hiç çekinmeden gelin, baş tacısınız. Ne lazımsa, ne yapılabilecekse, nasıl çözülebilecekse, çözüm noktası olarak varız. Birlikteliğimiz daim olsun, mutlu Noeller diliyorum” şeklinde konuştu.

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat da; “Hatay mozaik bir şehir, dünyada bir eşi yok. Sizlerle birlikteyiz, sizlerle mutluyuz” diyerek tüm Hristiyan cemaatinin Noel’ini kutladı.

Ortodoks Kilisesi salonunda gerçekleştirilen ziyaret samimi bir sohbet ortamında ve fotoğrafların çekilmesiyle devam etti. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi