fbpx
20 Mayıs 2024 Pazartesi

İskenderunlular 6 Şubat Saat 04.17’de Yine Sokaklardaydı

Bir Yıl Önceki Çığlıklar Bu Yıl Yerini ‘Sessizlik’e Bıraktı

6 Şubat 2023’te yaşadığımız büyük felaketin yıldönümünde, aynı gün ve aynı saatte binlerce İskenderunlu yaptığı ‘Sessiz Yürüyüş’ ile kaybettiği canları andı.

İskenderun Kaymakamlığı tarafından organize edilen anma etkinliği, kaymakamlık binası önünde başladı. Felaketin yıldönümünde, 6 Şubat 2024 saat 04.00 sıralarında toplanan binlerce depremzede İskenderunlu bir kez daha yaşlı gözlerle kaybettiği canların acısını hissederek sessiz yürüyüşe geçti.

Saat 04.00’de organize edilen anma yürüyüşüne Enerji ve Tabii Kaynakları eski Bakanı Fatih Dönmez, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun Koordinatörü Murat Yavuz Savaşçı, kurum amirleri ve binlerce depremzede vatandaş katıldı.

Cumhuriyet meydanını dolduran vatandaşlar, ‘Unutmadık’ yazılı pankartın ardı sıra Şehit Pamir Caddesi üzerinden Pac Meydanı’na kadar yürüdü. Çocukların da yer aldığı yürüyüşte birçok vatandaşın ağladığı gözlendi.

Anma etkinliğinin yapılacağı Pac Meydanı’na gelen kalabalık, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile deprem şehitlerini yâd etti.

Anma töreninde Hatay Ermeni Kiliseleri Ruhani Reisi Peder Avedis Tabaşyan, Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Nikolas Yusuf Papasoğlu, Şeyh Mennan Gündüz ve İskenderun İlçe Müftüsü Ramazan Avcı da dua ettiler. 

(Haber: Helga TERBİYELİ)

Saldırının Ardından Katolik Okulun Kapatılması Emredildi

Nijerya'daki Makurdi Episkoposluğu, düzenlenen saldırının ardından öğrencilerin ve personelin güvenliği için Peder Angus Frazer Memorial Lisesi'nin derhal...

BBC, Dini Yayınların Önemini Paylaştı

Dini yayınlarda 100. yılını kutlayan BBC, günümüz medyasında dini içeriklerin önemini vurgulayarak televizyon ve radyo programlarına devam...

İran Cumhurbaşkanı Reisi Öldü: Ülkede Olağanüstü Hal İlan Edildi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, helikopter kazasında yaşamını yitirdi. Reisi'nin bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan...

Okulda Kutsal Kitap Ayetlerinin Paylaşılmasına Yönelik Engel Kaldırıldı

Amerikan Hukuk ve Adalet Merkezi (ACLJ), iki öğrencinin inanç özgürlüğünün kısıtlandığı davadan sevinçle ayrıldı. 9 yaşındaki iki ilkokul...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi