19 Nisan 2024 Cuma

İşletme Sahibinin Evsiz Bir Adamla Kurduğu Dostluk

ABD Louisiana, Opelousas’taki Dominique Otomobil Satışları’nın sahibi Alcide Dominique, bir sabah, etrafından korunmak için bir köşeye kıvrılmış, evsiz bir adamla karşılaştı. 

Evsiz Jaime Brown ile Alcide Dominique

CBN News’e göre, Alcide Dominique, birçok işletmenin yaptığı gibi onu kovmak yerine, adamın uyumasına izin vermeye karar verdi. Zamanla, 33 yaşındaki evsiz Jaime Brown ile dostluk kurdu. Brown’ın kalmasına izin vermesinin bir nedeni de, insanların arasında olduğu için daha minnettar ve mutlu görünmesiydi. Dominique, “Çok nazikti. Ona insan gibi davranan insanlarla birlikte olmaktan çok mutluydu” dedi.

Dominique ve çalışanı Sean, Brown’a sıcak bir yemek verdi, ona mağazadan bazı malzemeler aldı ve bir motelde bir gece kalmak için ödeme yaptı. “Tek yaptığımız sadece arkadaş olmak, ona yiyecek bir şeyler almak ve ona bir oda ayarlamaktı. Yapmayı planladığımız tek şey buydu” dedi. Ancak, tüm olanlar bundan ibaret değildi.

@thesean_p

TikTok do your thing! Let’s help him out. Everything sent to me will go directly to him.

♬ Home – Edith Whiskers

Sean, Dominique’in Brown ile yaptığı konuşmanın sosyal medya platformu TikTok için kısa bir videosunu çekti. Video viral oldu ve 11 milyon görüntüleme aldı. Video, birçok kişiyi Brown’a nasıl yardım edebileceklerini sormaya yöneltti. Böylece, birkaç yıl önce büyükbabasının vefatından sonra evsiz kalan Brown için 30.000 dolardan fazla para toplayan GoFundMe kuruldu.

Dominique ve Sean, evsiz kalmamasını sağlamak, düşük kiralı bir ev, yarı zamanlı bir iş ve ulaşım bulmasına yardımcı olmak için, şu anda Brown ile çalışıyor. Dominique, “Bundan bir yıl sonra tekrar sokaklarda olmak onun için bir trajedi olur. Bu yüzden amacımız onunla çalışmak ve ona düşük kiralı daireler, belki de yarı zamanlı bir iş ve ulaşım -bisiklet veya araba gibi- bulmamız için gereken zamanı ayırmak” ifadelerini kullandı.

Brown bir muhabire yardım için minnettar olduğunu söyledi. “Bu olağanüstü bir şey. Böyle bir şeyle her gün karşılaşmıyorsunuz,” dedi ve ekledi: “O ve Sean olmasaydı, hiçbir yerim olmazdı. Sizler olmasaydınız, hiçbir yerim olmazdı.” (CHL)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi