19 Nisan 2024 Cuma

İspanya’da, ”İsa’nın Bedeni ve Kefeni” Sergisi

İspanya’nın simgesel katedrallerinden biri olan Salamanca Katedrali, Kutsal Kefen’in (Torino Kefeni) titiz bir çalışmasının sonucu olarak ‘Gizemli Adam’ başlıklı hipergerçekçi bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 

15 yıldan uzun bir süredir devam eden çalışma, İspanyol sanatçılar tarafından gerçekleştirildi. 13 Ekim’de açılan sergi, yaklaşık 600 metrekarelik bir alanı kapsıyor. İsa’nın çarmıha gerilişini ve ölümünü anlatan sergi, Nasıralı İsa’nın bedeninin nasıl göründüğüne dair etkileyici bir model çalışmasıyla son buluyor. 

Alvaro Blanco

Gizemli Adam sergisinin küratörü Alvaro Blanco, ‘‘Sanatçılar mümkün olduğunca gerçek bir figür yaratmaya çalıştı. Hipergerçekçi uygulamayla yapılan ve tüm detayların işlendiği bir eserle karşınızdayız. İsa’nın tarihte en çok tasvir edilen kişi olduğunu unutmamalıyız’’ dedi. 15 yıllık bir çalışmanın altını çizen Blanco, sergiye katkıda bulunan ArtiSplendore ve Salamanca Katedrali’ne teşekkür etti. 

Gizemli Adam Sergisi

Gizemli Adam, Kefen’in üzerindeki bir erkeğin silueti üzerine yapılan araştırmalara ve 3 boyutlu çalışmalara dayanmaktadır. 

Sergi dört bölümden oluşmaktadır. Blanco, ziyaretçilere sesli rehberin yanı sıra Kefen’in özelliklerini anlatan video görüntülerinin eşlik ettiğini belirtti. Sergi ayrıca, İsa’nın yüzünün sanatsal tasvirinin yer aldığı bir odaya yer vermektedir. Son odada ise, Kefen’in özelliklerine göre yeniden yaratılan İsa’nın bedeninin hipergerçekçi modeli bulunmaktadır.

Gizem Ete Dönüştü

Salamanca Episkoposluğu’ndan Episkopos José Luis Retana, sergiyi gezdikten sonra görüşlerini dile getirdi. Episkopos Retana, ‘‘Çalışmayı çok beğendim. İsa’nın çektiği acıları ve ölümünü temsil eden bir görüntünün karşısında durmak güçlü bir etki yaratıyor. Kutsal Kefendeki adamın bedeni, Tanrı’nın sevgisinin somutluğunu temsil etmektedir. Gizem ete büründü, ancak bizim uğrumuza ölmek için beden aldı ve ardından ölümden dirildi. Serginin Hristiyanların imanını güçlendireceğine ve inançsızları Tanrı’ya yönlendireceğine inanıyorum’’ dedi.

Sanat sergisi ArtiSplendore’un organizatörleri, sergiyi gelecekte başka ülkelere taşımayı umduklarını söyledi. 2023’te Dünya Gençlik Günü için Lizbon’da ve 2025’te Merhamet Jübilesinin bir parçası olarak Roma’da bulunacak. Aralık ayına kadar Salamanca’da kalması planlanan sergi, ardından beş kıtada ziyaretçilere kapısını açacak. (Vatican News)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi