28 Mart 2024 Perşembe

İstanbul Kutsal Ruh Katedral Kilisesi’nde Paskalya

İstanbul Kutsal Ruh Katedral Kilisesi’nde Kutsal Paskalya Arife Ayini ve Paskalya Bayramı görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.

İstanbul Latin Katolik Kilisesi Havarisel Vekili, Episkopos Mons. Massimiliano Palinuro’nun yönettiği ayine, Katedral Kilisesi rahipleri ve diyakonu eşlik etti.

Katolik cemaatin yoğun katılımının olduğu Paskalya Arifesi ve Paskalya Bayramı görkemli ayinlerinde, Katedral korosu tarafından Türkçe, Latince ve İngilizce ilahiler ayinlere renk kattı.

Paskalya Arifesi Katedral’in avlusunda yakılan ateşin takdis edilmesi ile başladı. Monsenyör Massimiliano tarafından Paskalya Arifesi’nin anlamını açıkladıktan sonra Paskalya mumu üzerine bir haç çizerek, Alfa ve Omega harflarini ve etrafına yılın tarihini işaretledi. Ardından Paskalya mumunu  yakmasıyla rahipler ve cemaat mumlarını paskalya mumu ile yaktılar. 

Sonrasında Kiliseye cemaatle birlikte girilerek ışıklar açıldı.

Aynı gece dört yetişkin Vaftiz edildi ve Rabbin evlatları olarak ilk Komünyonlarını alarak kiliseye katıldılar.

Monsenyör Massimiliano vaazında şunları söyledi. 

“Bu Kutsal Paskalya gecesinde, dünyadaki kötülük ve Mesih karşıtlığının, O’ nun sevgisini yenebilecek kadar güçlü olmadığını sevinçle ilan ediyoruz. Allah’ın Oğlu, insanlığın asli itaatsizliğini kendi itaatiyle yendi. Mesih, bizim yaralarımızı kendi yaralarıyla iyileştirdi, bizim gururumuzu kendi kibarlığıyla nezaketiyle alçak gönüllülüğe çevirdi. Bizim gibi gerçek insan olarak Mesih, Haç üzerindeki fedakarlığıyla, kötülüğün ancak iyilikle yenilebileceğini öğreterek, adaletsizlik ve acımasızlık karşısında sevmeye devam etti; kin ve şiddet karşısında affetmeye devam etti.

O’nun kadar bu büyük eşsiz sevgisini tanıdıktan sonra, Hristiyan olmak, sadece kültürel bir tanımlama veya çeşitli ritüel uygulamaları olarak basite indirgenemez. 

Hristiyan olmak demek İsa gibi yaşamak ve ölmek demektir. Hristiyan olmak bencilliğimiz bizi öfkeye iterken bile sevmeye devam etmek demektir. Hristiyan olmak, amaçsız gibi gözükse bile yaşamı sevmeye devam etmek demektir. Hristiyan olmak, ayartmalar bize başka insanları cinsel obje gibi gösterirken bile temiz olarak kalmaya ve saf ilişkiler kurmaya devam etmek demektir. Hristiyan olmak, İsa ile birlikte dirilmiş, yeni yaratıklar olmak demektir. Hristiyan olmak, İsa dirildiği için yeni insanlık olmayı ve yeni dünyayı inşaa etmeyi yılmadan umut etmek demektir.  Allah’ın yok edilemez hayali işte budur.”

(Haber: Diyakon Burhan)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi