17 Nisan 2024 Çarşamba

İstanbul Latin Katolik Kilisesi Havarisel Vekili Episkopos Ruben Tierrablanca, Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul Latin Katolik Kilisesi Havarisel Vekili Episkopos Ruben Tierrablanca Gonzalez’in cenaze ve defin merasimini SAT-7 TÜRK canlı olarak hem sosyal medya hesaplarından hem de televizyon yayınından yayınladı.

Tubernuka Episkoposu namıyla İstanbul Latin Katolik Kilisesi Havarisel Vekili Monsenyör Ruben Tierrablanca Gonzalez, 22 Aralık Salı akşamı, 68 yaşında, koronavirüs tedavisi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Episkopos Ruben’in cenaze ayini 29 Aralık Salı günü saat 11:00’de İstanbul Kutsal Ruh Katedrali’nde yapıldı. Törenden sonra saat 13:00’te Feriköy Latin Katolik Mezarlığı’nda defin merasimi gerçekleşti.

Episkopos Ruben Gonzalez’in cenaze töreni 29 Aralık Salı günü saat 11:00’da İstanbul Kutsal Ruh Katedrali’nde gerçekleşti. Koronavirüs tedbirlerinden ötürü kısıtlı katılımla gerçekleşen tören, kilise önderleri ve papazların cenaze müziği eşliğinde Katedrale girmeleriyle başladı. Kilise önderleri ve papazlar Katedraldeki yerlerini aldıktan sonra, İstanbul Kutsal Ruh Katedrali’nin baş rahibi Monsenyör Nicola, Latince bir ilahi okudu.

Monsenyör Ruben Tierrablanca’nın vefatından sonra İzmir’in emekli Başepiskoposu Monsenyör Lorenzo Piretto, Papalık temsilcisi olarak İstanbul’a atanmıştı ve cenaze törenini kendisi tarafından yönetilmesi düşünülüyordu ancak, Monsenyör Piretto’nun dün yaptırdığı koronavirüs testi pozitif çıktı ve İstanbul’a seyahat edemedi.

Törene katılanlar arasında Türkiye Ermeni Katolik Kilisesi Başepiskoposu Levon Zekiyan, Türkiye Keldani Başepiskoposu Ramzi Garmou hazır bulunurken kilise önderleri ve katılımcılara ”hoş geldiniz” denildikten sonra, başsağlığı dileklerini ileten herkesin isimleri okundu.

Katolik Kiliseleri’nde ayin başlangıcında okunan tövbe duası, cemaat tarafından okunmasının ardından, 1. Yuhanna 2:3-11 ayetleri, İspanyolca; 96. Mezmur Fransızca dilinde okundu.

Ankara’da bulunan Vatikan Büyükelçiliği’nin Baş Müsteşarı Peder Walter Erbì, İtalyanca vaaz verdi. Vaazın ardından cemaat tarafından farklı dillerde kısa dualar okundu.

İtanyanca bir ilahi eşliğinde komünyon, sunak masasına getirildi ve sunma duası gerçekleşti. ”Göklerdeki Babamız” duasının ardından, önce din adamları sonrasında katılımcılar kutsal komünyondan aldılar. İlahiler ve son takdisin ardından katedraldeki tören son buldu.

Törenin ardından Şemza Deniz Bakır ve Kanivar Bakır, SAT-7 TÜRK stüdyosundan bağlanarak, canlı yayınına devam ettiler. Canlı yayına bağlanan, Consiglio Pastorale üyesi Atillio Konstantino Cedolin, duygularını paylaştı ve baş sağlığı dileklerinde bulundu.

Başepiskopos Monsenyör Martin Kmetec

Saat 13:00’te Feriköy Latin Katolik Mezarlığı’nda dualar eşliğinde defin merasimi gerçekleşti. Cenaze merasimini İzmir’e yeni atanan Katolik Başepiskoposu Monsenyör Martin Kmetec yönetti ve kutsal su ile Monsenyör Ruben Tierrablanca’nın tabutunu kutsadı.

Okumaların ardından, Monsenyör Ruben Tierrablanca defnedildi.

Malatya ve Elazığ’da Diriliş Yortusu Kutlamaları

İsa Mesih'in Diriliş (Surp Zadik) Yortusu münasebetiyle Anadolu Ermeni toplumu gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan Malatya ve Elazığ...

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi