29 Mart 2024 Cuma

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yıldız, 2 Hristiyan öğrencinin İHL’ye kaydedilmesine açıklık getirdi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, 2 Hristiyan öğrencinin imam hatip lisesine yerleştirilmesini NTV canlı yayınında değerlendirdi. Yıldız, Hristiyan öğrencilerin okul tercihinde bulunmadıkları için, sistem tarafından evlerine en yakın okul olan imam hatip lisesine otomatik olarak yerleştirildiğini söyledi.

Yıldız’ın konuyla ilgili yaptığı değerlendirme şöyle:

“Gayrimüslim ya da Müslüman, burada temel olan çocuklamuammer yildizrımızın tercihleri dışında herhangi bir okula yerleştirilip yerleştirilmemesi. Bu konu, sabah basında gündeme gelince, bakanımız bu konuda gerçekten hasas, özellikle azınlık vatandaşlarımızla ilgili böyle bir haber olunca, telefonda bize talimatları oldu ve velilerden her ikisiyle de görüştüm.Burada sistemin genel işleyişiyle ilgili birkaç şey söylemeliyiz ki sorunun kaynağı ortaya çıksın. TEOG yeni bir sınav sistemi. Yapılışı itibarıyla yepyeni bir sonuç ortaya çıkarıyor. Şu ana kadar genel anlamda kadar hiçbir sorun yaşamadık. Esas olan çocuklarımızın yerleştirilmeleriydi.

Buradaki temel nokta sistemin işleyişinde; çocuklarımızın tercihleri sırasında bir A grubu okul tercihleri vardı, burada 15 okul tercih edecekler ve sistem puan üzerinden işleyeceği için çocukların gönüllerinde yıllardır hayalinde kurdukları okulları isteyebilirler.

Ancak burada puan sıralaması işleyeceği için istedikleri yere giremeyebilirler. Dolayısıyla sistem ikinci grupta, B grupta yani okul tercihi değil de okul türüne göre yerleştirme yapıyor. Aynı zamanda paralel bir şekilde, adrese dayalı kayıt sistemi esas olduğu için bulunduğunuz bir ilçede yerleştirme yapılıyor.

Burada temel sorun öğrencilerimizin bir şekilde tercih yapmaması. Yaptığımız görüşmelerde veliler bizi çok anlayışla karşıladılar, teşekkürlerini ilettiler. Birinci grupta azınlık cemaatlerimizden olan çocuğumuz herhangi bir tercihte bulunmamış. Veli diyor ki, “Ben çocuğumu azınlık okullarından birisine göndereceğim için hiçbir tercih yapmadım.”

Dolayısıyla sistemin işleyişinde birinci gruba yerleşemediği için ikinci gruba yerleştirme yapıldı. Eğer vatandaşımız bir hassasiyet gösterip, imam hatipin tercih edilmemesi için diğer 3 okul türünü belirtmiş olsaydı; sistem adrese bakıyor, adresin en yakınındaki okulu buluyor. Burada temel tercih çocuğun tercihi esas olduğu için, imam hatip lisesini tercih etmediğinde en yakın okul imam hatip olsa bile onu atlıyor.

Burada çocuklarımızın tercihi üzerinden işleyen bir sistem var. Böyle bir fiili durum ortaya çıktı, keşke tercih yapılmış olsaydı ama yapılmamış… Önceki yılların aksine çocuklarımızın kayıtları açıklandı ve kayıtları yapıldı.

İmam hatip lisesine yerleştirilmiş olan bu öğrencilerimiz, hangi özel okulu istiyorlarsa ona kayıtları yapılacak. İstemedikleri okulda okumaları gibi bir durum söz konusu değil. Sistem kayıt değişikliğine izin veriyor.”

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi