24 Nisan 2024 Çarşamba

İstanbul’da Kazakistan Rüzgarı Esti!

İstanbul Kadıköy’de bulunan Anadolu Protestan Kilisesi, dün akşam Kazakistan’dan gelen Altın Tarlalar adlı kitabın yazarı James Wright, kitapta hayatı ele alınan Ammantay Kulakmetof, Ammantay’ın katıldığı kilisenin pastörü Yelkinbeg’i ve birlikte Kazakistan’dan gelen kardeşleri ağırladı.

Kazakistan’ın durumunu, oradaki imanlıların neler yaşadıklarını ve kilise açma konusundaki zorlukları paylaşmanın yanı sıra; birliğin ve tek bir kilise olarak tapınmanın önemini vurgulamak amacıyla gelen misafirler kilise cemaati tarafından hoş karşılandı.

Anadolu Protestan Kilisesi Önderleri’nden Gürkan Çamsun, ‘’Nefesi olan herkes hamd etsin!’ diyerek açılış konuşmasını yaptı ve insanları teşvik ettikten sonra coşkulu bir tapınma zamanı oldu.

Ben Tekrar sahneye çıkan Çamsun, James Wright’ın kitabını tanıttı. ‘’Bu kitap bize, bildiğimizi sandığımız çok fazla şeyi bilmediğimizi öğretti’’ diyen Çamsun Türkiye ile Kazakistan arasında kurulan ruhsal köprüden bahsederken, Marmara depremi zamanında Azerbaycan’dan 19 imanlı kardeşin geldiğini ve deprem mağdurlarına yardım ettiklerini hatırlattı. Ayrıca 1991 yılında Türkiye’ye gelen başka bir Kazakistanlı grup ile yine böyle bir etkinlik yapıldığını ve bu kez onların Türklere hizmet ettiğini, tapınma ve vaazı onların verdiğini dile getirdi. 

Çamsun’un konuşmasının ardından Altın Tarlalar kitabının yazarı James Wright, 16 yıldır ailesiyle birlikte Türkiye’de yaşadığını ve kim olduğunu anlattı. Bir dönem Kazakistan’da yaşadığını, bu kitabı neden yazdığını ve Kazakistan’da 30 ile 50 bin arası imanlının olduğundan bahsetti ve ardından Wright’tan sonra kitapta hayatı konu edinilen Ammantay Kulakmetof, kısa paylaşımında hayatından kesitler ve Tanrı’yla nasıl tanıştığını paylaştı. Uzun süre Tanrı’yla savaşttığını anlatan Kulakmetof, savaşın sonunda Tanrı’nın kazandığını ve ailesiyle birlikte Rab’be iman ettiklerini belirtti. Kulakmetof ”Bana ve aileme verdiği iman için Tanrı’ya şükrediyorum. Sizlere de Kazakistan’dan çok selam getirdim. Son olarak şunu söylemek isterim ki, Tanrı bütün halkları birleştirmek istiyor’’ diyerek sözlerini bitirdi.

Ammantay’ın ardından Kazakistan Kilise Pastörü Yelkinbeg, yaptığı kısa paylaşımında, ‘’Tanrı sizleri seviyor, çünkü Tanrı sevgidir. Türkiye toprakları çok değerli, biz Kazakistanlı imanlılar olarak bunun farkındayız ve bu yüzden Türkiye’yi çok seviyoruz. Pavlus bu topraklarda yaşadı, Kutsal Kitap’ta geçen birçok olay bu topraklarda yaşandı. Tanrı Türkiye’yi çok seviyor.

Yuhanna 8:32’de, ‘Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak.’ diyor. İki tane önemli gerçek vardır. Tanrı bizleri seviyor. Bizler de birbirimizi sevmeliyiz” dedi ve Kazakistan’da kilise açmanın sokaklarda müjdeleme yapmanın yasak olduğuna değinen Yelkinbeg, “Tanrı Söz’ü bize müjdelememizi söylüyor. Bu nedenle bizler korkmadan bunu yapıyoruz. Bu sene Tanrı’nın yardımıyla üç tane kilise açmak istiyoruz. Bizler Tanrı’nın İyi, Kurtarıcı, Baba ve Kuzu olduğunu biliyoruz. Bunları başka insanlara da anlatmalıyız’’ ifadelerinde bulundu.

Yelkinbeg’in konuşmasından sonra yapılan dua zamanında ülkeler arasındaki köprünün büyümesi, tek bir kilise olarak Rab’be tapınılması ve Kazakistan’da kiliselerin açılabilmesi için dua edildi. Duanın ardından birkaç ilahi daha söylendi. Program Altın Tarlalar kitabının dağıtılması ve James Wright’ın kitapları imzalaması ile son buldu.(SAT-7 TÜRK/DAP)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi