20 Nisan 2024 Cumartesi

İstanbul’daki Birlik Dua Haftası Başladı

İstanbul’daki Hristiyanların Birliği için yapılan duası haftası 18 Ocak 2020 tarihinde Beyoğlu Alman Evanjelik Kilisesi’nde başladı.

Her sene olduğu gibi farklı mezheplerin bir araya gelerek dua ettiği Hristiyanların Birliği İçin Dua Haftası, Cumartesi akşamı İstanbul’da başladı. Dua haftasının açılışı, Pastör Gabriele Pace, Almanca ve İngilizce yönettiği dua ile Beyoğlu Alman Evanjelik Kilisesi’nde gerçekleştirildi.

İstanbul Latin Katolik Episkoposu Monsenyör Ruben Tierrablanca, Süryani Ortodoks Korepiskoposu Monseniyör Melke Akyüz, Süryani Ortodoks Kilisesi’nden abuna Fetros Gülce, Ermeni Resuli  Kilisesi’nden temsilcisi Peder Zakar, Santa Maria de Draperis Kilisesi’nin Başrahibi Peder Eleuthère Makuta ve Peder Pietro, Ekümenik Patrikhane’den temsilcisi üçüncü ataerkil diyakonu Alexandros Koutsis, Aziz Paulus Kilisesinin vaizi Peder Simon Härting ilk dua gününe katıldılar. Alman Evanjelik Kilisesi’nin orgu ayine renk kattı.

Birlik duası haftasının bu seneki teması, “Yerliler bize Olağanüstü bir Yakınlık Gösterdiler” olarak daha önceden belirlenirken açılış gününün dua konusu, “Uzlaşma: Yük atmaya başlamak”dı.

Pastör Gabriele Pace tarafından hoşgeldiniz konuşması ve Kutsal Ruh Çağırım Duası olduktan sonra, Monsenyör Ruben Tierrablanca, affetme ve barışma duası okudu.

Ardından Süryani Ortodoks Kilisesi’nden Abuna Fetros Gülce Süryanice Mezmurların bir bölümü,  Ermeni Resuli Kilisesi’nden temsilci Peder Zakar, türkçe Elçilerin İşlerinin bir bölümü ve Ekümenik Patrikhane’den temsilcisi Üçüncü Ataerkil Diyakonu Alexandros Koutsis, Lukas bölümünden okudular.

Pastör Gabriele Pace, vaazında geminin batmaması için ne yapmak gerekiyor, tüm katılımcılara evde kendilerine sormaları için davet etti. Ardından Pastör Pace, Monsenyör Tierrablanca, Peder Simon ve Peder Pietro tövbe duası ettiler.

Pastör Pace, katılan din adamlarından tek tek kendi dillerinde dua zamanını kapatmasını istedi. Dua bitiminde tüm katılımcılar beraber kilisesinin salonunda çorba içtiler herkes birlik ve beraberlik içinde esenlikle sohbet ettiler.

Dua haftasının ikinci günü, 19 Ocak Pazar günü Beyoğlu Dutch Chapel’inde, 20 Ocak Pazartesi Aksaray Aya Todori Rum Ortodoks Kilisesi’nde, 21 Ocak Salı Moda Assomption Katolik Kilisesi’nde,  22 Ocak Çarşamba Feriköy Bible House Immanuel Kilisesi’nde, 23 Ocak Perşembe Tarlabaşı Meryem Ana Süryani Ortodoks Kilisesi’nde, 24 Ocak Cuma Taksim Surp Vosgeperan Ermeni Katolik Kilisesi’nde, kapanış ise 25 Ocak Cumartesi günü Feriköy Surp Vartanants Ermeni Kilisesi’nde yapılacak. (SAT-7 TÜRK/Nathalie Ritzmann)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi