23 Nisan 2024 Salı

İstanbul’un Yeni Episkoposu Kutsandı

Yaşlılık nedeniyle görevinden feragat edip emekliye ayrılan İstanbul Latin Katolik Kiliseleri Episkoposu Monsenyör Louis Pelatre’nin yerine Papa Françesko tarafından atanan Ruben Tierrablanca Gonzalez, düzenlenen Episkoposluk Kutsamasıyla görevine atandı.

Monsenyör Louis Pelatre’den görevini devralan Peder Rubén Tierrablanca Gonzalez’in atanma töreni 11 Haziran Cumartesi günü İstanbul Şişli Harbiye’de bulunan Saint Esprit Kilisesi’nde gerçekleştirildi. Episkoposluk atamasında Doğu Kiliseleri Kongregasyonu Başkanı Kardinal Leonardo Sandri, Baş Kutsayıcı, İzmir Başepiskoposu Lorenzo Piretto ve Anadolu Katolik Kilisesi Episkopos’u Paolo Bizzeti ise kutsayan diğer episkoposlar arasında yerlerini aldı.

Ayrıca törene, İstanbul Ekümenik Patrikhanesi’nden Patriği temsilen Ayvalık Metropoliti Athenagoras, Ermeni Apostolik Kilisesi Genel Patrik Vekili Kadasetli Başepiskopos Aram Ateşyan, Türkiye Ermeni Katolikleri Başepiskoposu Monsenyör Levon Zekiyan, Süryani Katolik Kilisesi Patrik Vekili Monsenyör Yusuf Sağ, Süryani Kadim Kilisesi Patrik Vekili Metropolit Mor Filuksinos Yusuf Çetin, Türkiye Asuri-Keldani Kilisesi Patrik Vekili Monsenyör François Yakan, Anglikan ve Lutheran, Presbiteryenler, Ruhbanlık Hayatı Kurumu Sekreteri Monsenyör José Rodríguez Carballo,  Mons. Ruben’in kız kardeşi Celia ve Meksikalı grup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İstanbul Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Şişli Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi yetkilileri katılım gösterdi.

Tören, Monsenyör Louis Pelatre’nin cemaati Olağanüstü Merhamet Jübilesi’nin Kutsal Kapısı’ndan geçmeye davet ederek başladı. Keldani, Ermeni ve Süryani Cemaatleri’nin övgü ilahileri okundu.

Doğu Kiliseleri Kongregasyonu Başkanı Kardinal Leonardo Sandri, Kutsanma ve Efkaristiya Ayini’nde verdiği vaazında, “Peder Ruben, episkoposluk kutsaman ile Tanrı’ın Kilisesi’nin Episkoposu oluyorsun ve her gün karşılaştığın insanlara Rabbin esenliğini vermeye davetlisin. Bu yüzden, Aziz Pavlus’un dediği gibi, ‘Mesih’in bizim barışımızdır, çünkü O, ayrılık duvarını yıktı ve ikisinden tek bir halk yaptı’, son olarak sen Mesih’i mevcut kılmaya ve her gün İyi Çoban olarak Ona uygun olmaya çağrıldın. Sana verebileceğimiz en güzel temenni, uzakta duran ve bürokrat bir episkopos olman değil, başkalarını da kendisi gibi beraber çalışmaya teşvik eden, var olan Rabb’i gören ve bunun için kalpten sevinen bir episkopos olmandır. ” sözleri yer aldı.

Kardinal Sandri’nin vaazının ardından, Episkopos Kutsaması için Baş Kutsayıcı Kardinal Sandri ve ona eşlik ederek İzmir Başepiskoposu Lorenzo Piretto ve Anadolu Katolik Kilisesi Episkopos’u Paolo Bizzeti, Peder Gonzalez’i Episkopos olarak kutsadı.

Son olarak Peder Ruben Tierrablanca Gonzalez, İstanbul Latin Katolik Kilisesi Episkoposu olarak takdis edildi.(BA/SG)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi