20 Nisan 2024 Cumartesi

İsveçli Yetkililer, “Mesih” Kelimesinin Araç Plakasının Üzerinde Kullanımını Yasakladı

İsveçli yetkililer, bir Hristiyan’ın plaka numarasına “Mesih” kelimesini ekleme talebini, Hristiyan olmayanları rahatsız edebileceği gerekçesiyle reddettiler.

The Local Gazetesi’nde yazılanlara göre; Cesar Kisangani Macombe adında bir Hristiyan’ın, İsveççe “Kristus” (Mesih) kelimesinin plaka numarasının yanında yazılması için yaptığı izin başvurusu, İsveç Ulaştırma Ajansı tarafından reddedildi. Cesar, ısrarcı davranarak bu sefer Mesih değil de İsa (Jesus) kelimesinin kullanımı için başvuruda bulundu, fakat söz konusu başvuru Hristiyan olmayanları rahatsız edebileceği gerekçesiyle yine reddedildi.

Ulaştırma Ajansı’ndan Michael Andersson. “Ne olursa olsun karşıt görüşleri olan insanları rahatsız edecek hiçbir sözcüğün kullanılmasına izin veremeyiz. Dolayısıyla dini bağlantısı olan her bir talebi reddetmek durumundayız” açıklamasında bulundu.

Günümüzde insanların yönetim tarafından reddedilen kararlara itiraz hakkı bulunmuyor. Şimdiye dek buna benzer tam 94 başvuru dilekçesi reddedildi.

Cesar Kisangani Macombe yerel gazetelerden biri olan Göteborg Direkt’e verdiği röportajında, talebinin reddedildiğini ve bu duruma anlam veremediğini açıkladı.

Cesar Kisangani Macombe, her şeye rağmen “Biz Hristiyanlar olarak, ülkenin yönetimi ile savaşmamalıyız, aksine onlar için dua etmeliyiz” dedi.

Cesar, İsveç’in Hristiyan bir ülke olduğunu ve hatta bunu bayrağında yer alan haç işaretinden de oldukça açık anlaşılabildiğini söyleyerek yönetim tarafından yapılan belli başlı dini kısıtlamaların tüm vatandaşlar için hakaret niteliği taşıdığını vurguladı.

Günümüzde İsveç genelinde 3.500’ü aşkın kilise bulunuyor. İsveç kilisesinin (Svenska Kyrkan) üye sayısı ise 6,3 milyonu civarında.

Bununla birlikte, en son yapılan araştırmalar; İsveç’teki gençlerin yüzde 75’inin herhangi bir dine mensup olmadığını ve nüfusun yalnızca yüzde 5’inin aslında bir dini topluluğa ait olup, düzenli olarak kiliseye katıldığını gösterdi.

Son yıllarda artan sekülerlik ülkede dini azınlıkları tehdit ediyor. (OD)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi