29 Mart 2024 Cuma

İsviçre Muhafızlarına 3D Yazıcı ile Başlık Üretilmeye Başlandı

Papa Françesko’nun muhafızlığını yapan İsviçreli askerlerin geleneksel kıyafetleri artık 3D yazıcı kullanılarak plastikten üretilmeye başlandı.

Vatikan’da Papa Françesko’nun muhafızlığını yapan İsviçreli askerlerin geleneksel kıyafetleri 3D yazıcı kullanılarak düzenlenmeye başlandı.

Morion Helmets

İsviçreli muhafızların 16. Yüzyıldan kalma başlık modeli 3D yazıcı kullanılarak plastikten üretilmeye başlandı. Böylece “Morion” adındaki çelik başlığın ağırlığı 2 kilodan yaklaşık olarak 570 grama düşecek. Yapımı 14 saat süren başlıklar öncekilere nazaran daha hafif olması sebebiyle muhafızlar tarafından olumlu karşılandı.

“Eskilerini sevmiyorduk, yeni başlıkları taşımak için sabırsızlanıyoruz” diyen bir İsviçre muhafızı, daha hafif ve hava akımı sağlayan başlıkların eski başlıklara göre konforlu olacağını düşündüğünü belirtti.

“Morion” adı verilen başlık modelinin ayrıca çok daha ekonomik olduğu da öğrenildi. Eski başlıkların fiyatı 5 bin euro iken, yeni nesil başlığın 800 euroya mal olduğu ve yardımseverlerin desteği ile üretildiği açıklandı.

İsviçreli Muhafızlar, Vatikan’ı ve Papa’yı korumakla yükümlü 110 kişilik ordudur. 22 Temmuz 1506’dan beri aktif olarak Vatikan’da görev yapmaktadırlar. Görev yeri sadece Aziz Petrus Bazilikası’dır. Üniformalarının rengi sarı, mavi ve kırmızıdır.


Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi