26 Nisan 2024 Cuma

İsviçre’de Efkaristiya Ekmeği Karton Kutularda Dağıtıldı

İsviçre’de koronavirüs nedeniyle kiliselerin başlattığı Efkaristiya ekmeğinin karton kutulardaki dağıtımı Katolik Kilisesi tarafından engellendi. 

Katolik yetkililer, Efkaristiya ekmeğinin karton kutularda dağıtılmasının Katolik Kilisesi’nin kuralların aykırı olduğunu öne sürdü.

Bu sıradışı yöntem, Koronavirüs karantinasına bağılı olarak Stans’daki (Kanton Nidwalden) Fransiskenlerin Kilisesi tarafından geliştirildi.

Karantina şartlarında Hristiyanların Efkaristiya ayinini gerçekleştirebilmeleri için Stans Kilisesi, sıradışı bir yönteme başvurdu.

Gün içerisinde kilise bir buçuk saat boyunca açılıyor ve ayin salonunun önünde bir masanın üzerinde kibrit kutusu büyüklüğünde kutular diziliyordu. Karton kutular içerisinde özel bir ayin ile Kilise rahibi tarafından kutsanmış Efkaristiya ekmeği bulunuyordu. 

Söz konusu yöntemi ilk uygulamaya başlayan yetkililerin anlattıklarına göre; her gün yaklaşık 10 kişi Efkaristiya ekmeğini almak için kiliseye geliyordu, bazıları kendisi ve yakınları için olmak üzere birden fazla kutu alıyordu. Hristiyanlar önce masanın önünde diz çöküyor ardından ise kutsal ekmeğini alarak evlerine dönüyordu.

Orta İsviçre’nin temsilcisi Rahip Peter Kamenzind’in anlattıklarına göre ilgili karar, Cours Episkoposluğunun, Episkoposu Pierre Burher tarafından alındı.

Rahip Peter Kamenzind: “Stans’daki fransiskenlerin kilisesi tarafından Efkaristiya ekmeğinin karton kutularda dağıtılması hiçbir koşulda onaylanamaz, bu tür bir hizmet Katolik kültürüne hakarettir” açıklamasında bulundu.

Rahip Peter’e göre, geçerli nedenlerden dolayı kilisedeki Efkaristiya ayinine katılamayan insanlara Efkaristiya ekmeğinin dağıtımı ancak özel olarak yetkilendirilmiş rahipler tarafından gerçekleştirilebilir.

Rahip Peter Kamenzind’in açıklamalarından sonra Stans Cemaati, Efkaristiya ekmeğinin karton kutulardaki dağıtımını durdurdu. 

Nidwalden kantonunun başkanı rahip Melchior Bechart, ilk başta episkoposluk makamlarının bu tür uygulamalara itiraz etmediklerini belirtti. (cnl.news/O.D)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi