25 Nisan 2024 Perşembe

İtalya’da 60 Rahibenin Korona Virüs Testi Pozitif Çıktı

İtalya’nın Lazio bölgesindeki iki manastırda 59 rahibeye yapılan COVID-19 testi pozitif çıktı. Korona virüsün dini mekanlarda bile hızlı yayılışı endişeleri arttırdı.

Duyuru 20 Mart’ta Lazio bölgesi Sağlık Dairesi Başkanı Alessio D’Amato tarafından yapıldı. Test sonuçları pozitif çıkan rahibelerden 40’ı Grottaferrata’daki San Camillo Manastırı’nda, 19’u ise 21 rahibenin kaldığı St.Paul Manastırı’nda yaşamaktadır.

Yerel yetkililer olayla ilgili bilgilendirildi ve enfeksiyonun ortaya çıkışı hakkında soruşturma başlatıldı.

San Camillo Manastırı, özellikle genç öğrencilerin ve ileri yaştaki rahibelerin sağlığına önem vermesine rağmen, 40 rahibenin hayatta kalmasıyla ilgili endişeler arttı. İtalya’da korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yaş ortalaması 79.5 ve bu sonuç Avrupa’daki birçok manastırın ve dini cemaatin yaş ortalamasının altında kalıyor.

San Camillo Manastırı’ndan Rahibe BernadetteRossoni, Avvenire gazetesine yaptığı açıklamada, ‘‘Genel olarak iyiyiz. Enfekte olan 40 rahibenin üçü hastaneye kaldırıldı. Diğerleri ciddi semptomlartaşımadığı için manastırda kalıyor. Manastırdaki enfeksiyon sayısı halka açık olmasına rağmen, kaç tane pozitif vaka olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Testler yapılmaya devam ediyor. Bu durum karşısında esenliğimizi korumaya devam ediyoruz. Ayrıca manastırda kalan misafirlerin, test sonucu pozitif çıkan rahibelerle hiçbir teması olmamıştır’’ ifadelerinde bulundu. Rossoni, ayrıca rahibelerin odalarında tek kaldığını ve yemeklerinin kapının dışına bırakıldığını söyledi.

Korona virüs salgını İtalya’da yayılmaya devam ederken, ölü sayısı 4.032’ye yükseldi. Bergamo’da yaklaşık 30 rahip hayatını kaybetti. Ölenler için cenaze töreni düzenleniyor olsa da, birbirinden en az 3 metre uzak kalmak şartıyla sadece aile yakınlarının ve bir papazın katılmasına izin veriliyor. 

Bergamo gibi bazı bölgelerde cenaze töreni için bekleme sırası 3 haftayı buluyor. Kuzey İtalya’daki bazı şehirlerde ise, mezarlık alanlarda yer kalmaması nedeniyle, cenazeler komşu kasabalara gönderiliyor. (Cruxnow)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi