20 Nisan 2024 Cumartesi

İtalya’daki Kiliseler Morg Olarak Kullanılıyor

İtalya’daki koronavirüs salgınının merkezi olan Bergamo şehrindeki Katolik Episkoposluğu, bölgedeki ölü sayılarının çok fazla olduğunu ve tabutlar için artık yerin yetmediğini vurgulayarak kiliselerin geçici morglara dönüştüğünü açıkladı.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkentte düzenlediği basın toplantısında, ülkede virüs bulaşan kişi sayısının 2 bin 646 artışla 189 bin 973’e çıktığını bildirdi. Borrelli ayrıca, iyileşenlerin sayısının bugün 3 bin 33’lük artışla 57 bin 576’ya yükseldiğini ifade etti. 

İtalya, koronavirüsle en çok mücadele eden ülkeler arasında yer alıyor.  Bergamo Belediye Başkanı Giorgi Gori, İtalya’daki en çok vaka ve ölüm sayısının Bergamo şehrinde olduğuna dikkat çekti.

Episkopos Françesko Beschi, Bergamo’daki ölenlerin sayısının her gün artmaya devam ettiğini anlattı. 

Koronavirüsten Hastanede ölenlerin yanı sıra resmi kayıtlara yansımadan evlerde ölenlerin sayısı da bir hayli fazla olduğu belirtildi.

Wall Street Journal’ın 1 Nisan tarihli analizine göre, İtalya’daki KOVİD-19 kaynaklı ölüm sayısının resmi rakamlardan çok daha yüksek olduğu yönünde. Bu durum özellikle ülkenin en çok etkilenen Kuzey bölgelerindeki koronavirüs testi yapılamadan evinde ölen binlerce insan için geçerlidir. Kuzey bölgelerindeki huzur evlerinde yaşayan yaşlı nüfusunun da bir hayli fazla olması da ölü sayısının artmasında güçlü bir etken.

Françesko Beschi: “WSJ raporuna göre, 2020 yılının Mart ayında Bergamo şehrinde toplam 553 ölüm vakası kaydedildi, hastane kayıtlarına göre ölenlerin 201’i koronavirüsten geri kalanı ise evlerinde ölüm nedeni kayıtlara geçilemeden hayatını kaybetti. Bergamo bölgesindeki 2019 yılının ölüm sayısı ise sadece 125. İki yıl arasında büyük sayı farkını göz önünde bulunduracak olursak ölen çoğunluğunun evinde virüsten öldüğü fakat resmi kayıtlara yansımadığını söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu.

Ayrıca, bir hasta ambulansla evinden alındıktan sonra enfekte olanlar arasında hastaneye yatırıldığında veya yoğun bakım ünitesine yerleştirildiğinde, ailesi ondan artık hiçbir şekilde haber alamıyor ve telefonla görüşemiyor.

25 Rahip Hayatını Kaybetti

Bergamo’daki KOVİD-19 kurbanlarının arasında 25 rahip de yer alıyor. Koronavirüs testi pozitif çıkan 60 rahip ise iyileşmeye başladı.

Bergamo piskoposluğuna bağılı 700’den fazla rahip var. Episkopos Francesco Beschi, medya üzerinden piskoposluğuna bağılı olan tüm rahipler ile sürekli iletişim halinde olduğunu söyledi.

Françesko Beschi: “Kötülükten daha geniş ve daha derin bir iç güce sahibiz, bu güç Bergamo halkının iman gücüdür. Sahip olduğumuz bu güç, zedelenen aile yapısını yeniden inşa edebilmemize, çalışma tempomuza yeniden dönebilmemize, duygusal yaralarımızı sarmamıza ve harap olmuş ekonomiyi kaldırabilmemize yardımcı olacaktır. Bu günlerde hayatlarımız ve ailelerimiz ölüm gölgesinin altında olsa da yakında baharın geleceğini unutmamalıyız” dedi. (cnl.news/O.D)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi