24 Nisan 2024 Çarşamba

İtalya’nın Ağaç Katedrali Yavaş Yavaş Büyüyor

İtalya’da Bergamo yakınlarındaki ıssız bir vadide ağaçlardan bir katedral inşa ediliyor. Cattedrale Vegetale isimli bu yapının tamamlanması on yıllar sürecek, hem güzelliği hem de inşa biçimi nedeniyle diğer örneklerine benzemiyor.

İtalya’nın kuzeyinde bulunan Lodi’de ise yenileme çalışmaları yapılan Lodi Katedrali, İtalyan sanatçı Giuliano Mauri, tarafından katedralin tasarımını mükemmel hale getirmek için yıllarca çalışmış. 2002 yılında ise katedralin ilk fidelerini dikmiş ve ne yazık ki 2009 yılında vefat etmiş ancak eseri büyümeye devam ediyor. Doğanın kendi kendine inşa edeceği katedral kolonların ortasındaki kayın ağaçları 500 metre uzunluğa ulaşıp 300 yıl yaşayabiliyor. Kayınların etrafını köknar ağaçları ile kestane ve fındık dalları sarmalamış durumda.

İtalyan sanatçı Giuliano Mauri’nin bir hayali olarak yapımına başlanan Ağaç Katedral belli bir mimari düzene göre dizilmiş, 5 nef ve 42 kolondan oluşuyor.

Euronews’ün haberine göre, Katedralin kuratörü, Giuliano Mauri’nin torunu Francesca Regorda, “Giuliano Mauri için bu katedral düşüncelerini simgeleyen en büyük eser olarak ortaya çıktı. Onun şiirselliği ve artistik felsefesini temsil ediyordu. Onun için bu iş büyük bir mutluluk kaynağıydı. Yaşamın kendisini simgeleyen bir sanat eseri. Ağaç Katedral bu açıdan tamamen canlı” diyerek duygularını paylaştığı belirtildi.

Katedrali ağaçların dizilimiyle oluşturmak Lodi Katedrali’ni eşsiz kılıyor. Ama Mauri bu tarzda 3 inşa daha hayata geçirdi. İlki 2001 yılında İtalyan Alpleri’nde düzenlenen bir modern sanat sergisi içindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi