17 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir Aya Fotini Kilisesi’nde, 80 Yıllık “Çok Sesli Lavrion Korosu” Konser Verdi

İzmir’de bulunan Aya Fotini Rum Ortodoks Kilisesi’nde 24 Kasım Cumartesi günü çalışmaları ve kültüre katkısı ile bilinen ve Yunanistan’ın en eski korolarından biri olan Çok Sesli Lavrion Korosu tarafından bir konser verildi.

1939 yılında kurulan Çok Sesli Lavrion Korosu, bugüne kadar ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe katılırken 24 Kasım akşamı Aya Fotini Rum Ortodoks Kilisesi’nde yapılan konsere ilgi oldukça büyüktü. Yoğun katılımın olduğu konseri birçok kişi de ayakta dinledi.

Konsere başta İzmir Metropoliti Bartholomeos Samaras, Lavrion Belediye Başkanı Dimitris Lukas ve Yunanistan İzmir Başkonsolosu Yardımcısı Konstandina Karkani başta olmak üzere İzmir Rum Ortodoks cemaati ve davetliler katıldı.

Konser öncesinde İzmir Rum Ortodoks Cemaati Başkanı Yorgo Teodoridis bir konuşma yaptı. Yorgo Teodoridis Yunan ve Türk halklarının, bir denizin iki ayrı yakasında uzaktan kardeş çocukları olan, ayrı sofralara oturup ayrı dilleri konuşan iki millet olduğumuza dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Benzer özellikler değil de farklı özellikleri alsak daha rahat anlaşılacak bir yakınlıktır bu. Farklarımızda sadece iki öğe bulunur; din ve dil. Bu ikisini çıkarınca kimse aradaki farkı anlayamaz. Bizi ayıran sadece bir Ege Denizidir. Aslında bu deniz bizi ayıran ve birleştirendir. Bizi birbirimize bağlayan ve kucaklayandır. Bizler bugün, bu aziz topraklarda yaşamış, yaşamakta ve yaşayacak olan iki halk arasında, kısır karşıtlıklara ve şüphecilik ikliminin sürdürülmesine karşı iletişimi, sevgiyi, dostluğu ve en önemlisi işbirliğini öne çıkarıyoruz.

Konuşmaların ardından başlayan konserde kilise ilahileri seslendirildi. Lavrion Korosu Şefi Theodoros Lembesis’in yönettiği korunun konseri yaklaşık bir saat sürdü.

Konser sonrasında günün anısına, Lavrion Korosu Başkanı Haralambos Sirigos tarafından İzmir Başkonsolosu Yardımcısı Konstandina Karkani’ye, İzmir Rum Ortodoks Cemaati Başkanı Yorgo Teodoridis’e ve İzmir Metropoliti Bartholomeos Samaras’a birer plaket hediye edildi. İzmir Rum Ortodoks Cemaati olarak da Başkan Yorgo Teodoridis tarafından konuk koroya bir tablo hediye edildi.(İzmir/SAT-7 TÜRK)

Malatya ve Elazığ’da Diriliş Yortusu Kutlamaları

İsa Mesih'in Diriliş (Surp Zadik) Yortusu münasebetiyle Anadolu Ermeni toplumu gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan Malatya ve Elazığ...

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi