24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Yeni Rektörün Göreve Başlangıcı

Paskalya Devresi’nin 3. Pazar gününde (23 Nisan) İzmir Başepiskoposu Monsenyör Martin Kmetec yönetiminde ve Vatikan Büyükelçisi Monsenyör Marek Solczyński’nin katılımıyla kutsal ayin ve “Katedral Rektörü” olarak Peder Dariusz Bialkowski’nin göreve başlangıç töreni gerçekleştirildi.

İzmir Başepiskoposluğu’nun Genel Vikeri Peder Felianus Dogon ve Şansölyesi Peder Alessandro Amprino ayine eşlik ettiler.

Açılış konuşmasında Monsenyör Martin: “Ekselansları, aramızda bulunduğunuz için size şükranlarımı ifade etmek isterim. Başepiskoposluğumuzun Bölgesine ziyaretiniz, Mesih’e sadık kalmamıza, Hristiyan yaşamımızda büyümemize ve Kilise olarak ilerlememize yardımcı olma arzunuzun ve ilginizin bir işaretidir. Size teşekkür ederim, her zaman hoş geldiniz.

Aynı zamanda, bu hepimiz için özel bir an, çünkü katedralin yeni rektörü olarak atanmış olan Peder Dariusz Bialkowski’ye ‘hoş geldin’ diyoruz.  

Sinodal bir yaklaşımla, buradaki faaliyetleri ve pastoral yaşamı koordine edeceksin, böylece burası buraya gelen herkes için huzur ve bereket yeri, neşe ve umut yeri olabilir. Dirilmiş Rab’bin her zaman burada olması ve bize iman armağanını veren Kutsal Ruh’a açıklığımız sayesinde Kilisemizin canlı kalması için çalışalım.

Sevgili kardeşlerim, Peder Dariusz’a hoş geldin diyelim ve hep birlikte sevgi ve saygıya dayalı iyi ilişkiler için çalışalım. Gerçekten Kilise olalım!” dedi.

Peder Alessandro Peder Dariusz’un Resmi Görevlendirme Mektubu’nu okuduktan sonra Başepiskopos yeni rektörü kutsadı, ardından Peder Dariusz tüm katılımcıları kutsadı.

Elçilerin İşleri Kitabı’ndan ve Aziz Petrus’un Birinci Mektubu’ndan sözler okunduktan sonra peder Dariusz, Aziz Luka tarafından yazılan Mesih İsa’nın İncil’inden sözleri okudu.

Verdiği vaazında, Monsenyör Martin: “Ayine geldiğimizde, Rab kendisini bize de tanıtmak ister. Varlığını, sevgisini ve lütfunu deneyimlememizi ister. Ancak- yaşamlarımızda görünmez, dokunulmaz, yüreklerimizden uzak, yaşamlarımızdan uzak olduğu zamanlarda imanla yaşayabilmemiz için. Rab bize, aracılığıyla iman ettiğimiz Kutsal Ruh’unu versin ki, dirilmiş Rab’bi tanıyabilelim” dedi.

(SAT-7 TÜRK/İZMİR-Nathalie Ritzmann)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi