20 Nisan 2024 Cumartesi

İzmir Bayraklı Kilisesi’nde Aziz Antuan Bayramı

İzmir Bayraklı semtindeki Aziz Antuan Kilisesi’nde 11 Haziran Cumartesi günü, Aziz Antuan Bayramı esas gününden iki gün önce kutlandı.

İzmir Başepiskoposu Monsenyör Martin Kmetec’in yokluğunda tören, Genel Viker Peder Felianus Dogon tarafından yönetildi. Aziz Antuan Kilisesi’nin Rahibi Peder Ezio Venturini, Aziz Yuhanna Katedrali’nin Rektörü Peder Ugo de Rosa, Karşıyaka Azize Helena Kilisesi’nin rahibi Peder Dariusz Bialkowski ve Göztepe Kilisesi’nin Rahibi Peder Ireneusz Bochynski Ayin’e eşlik ettiler. 


Orgu çalan Alsancak Rosario kilisesinin rahibi Peder Giuseppe Gandolfo, Katedral’in görevlisi Mesut Kalaycı ve cemaat üyesi Leonardo Baba bu törene uygun ilahilerle muhteşem şekilde renk kattılar.

Açılış konuşmasında Peder Felianus: “Bugün, bu mahalli kilisenin Koruyucu Azizi olan Padovalı Aziz Antuan’ın bayramını birlikte kutluyoruz. Aziz Antuan, Katolik Kilisesi’nin çok popüler bir azizidir… Allah’ın lütfuyla hayatta iken mucizeler gerçekleştirmiştir ve ölümünden sonra da bunlara devam etmektedir. Bu Aziz’in başlıca özellikleri, yoksulluğa olan sevgisi, hayırseverlik mesajı, Mukaddes Kitabı inceleme konusundaki gayreti ve Tanrı Sözü’nü vaaz etmesiydi. Sadelik, alçakgönüllülük ve hayırseverlik örneğini izleyelim” dedi.

İzmir Başepiskoposluğu’nun Genel Vikeri Peder Felianus Dogon

Bilgelik Kitabı’ndan ve Aziz Pavlus’un Efesliler’e Mektubu’ndan Sözler okunduktan sonra, Peder Ezio, Aziz Markos tarafından yazılan Mesih İsa’nın İncil’inden Sözleri okudu.

Ardından Peder Felianus verdiği vaazında ilk olarak dünyanın en bilinen ve sevilen azizlerinden biri olan Aziz Antuan’ın hayatını kısaca hatırlatı. O, 1195 yılında Lizbon’da doğdu. Görkemli ve zengin bir ailenin ilk oğluydu. Vaftiz olduğunda O’na Fernando adı verildi. Erken yaşlardan itibaren misyonerlik idealine ilgi duydu. O kadar ki, Fas’ta şehit düşen beş Fransisken misyonerin örneğini takip etmek isteyerek Agustinus Manastırı’ndan ayrılıp Fransisken rahip oldu ve Fas’a gitmek istedi. Orada kısa bir süre kaldı, hastalanıp İtalya’ya dönmek zorundaydı. 3 Haziran 1231’de Paduva’da öldü. 

Onu sadece Katolikler ve diğer Hristiyanlar değil, bütün dünya tanıyor, seviyor ve sayıyor. Vaazları, mucizeleri ve ayrıca hasta, fakir ve basit insanlara olan yakınlığı ile tanınır. 

İzmir Bayraklı Aziz Antuan Kilisesi’nin Rahibi Peder Ezio Venturini ile İzmir Başepiskoposluğu’nun Genel Vikeri peder Felianus Dogon

Peder Felianus: “Aziz Antuan her zaman İsa Mesih’i yaşamın, düşüncenin ve eylemin merkezine koyar. İmanlının canı, iyinin ve kötünün kıstası, amelin başı ve sonu olmalıdır… Tanrı her birimize harika hediyeler, yetenekler ve fırsatlar verdi. Onları Tanrı’nın yüceliği için kullanmak isteyip istemediğimiz veya bunun yerine onları görmezden gelip gelmememiz bize bağlıdır. Her birimizin katkıda bulunabileceğimiz çeşitli yollar aracılığıyla Rab’bi takip etmeye çağrıldığımızı akılda tutarak, hayattaki yolumuzu dikkatlice ayırt edelim. İyi ve sadık Hristiyan aileler yetiştirerek kutsal olmaya çağrılan bizler, elimizden gelenin en iyisini yapalım. Ve Rahipler ve dindar kardeşler olarak Tanrı’nın halkına hizmet etmeye çağrılmış olanlara, hepimiz Tanrı’nın çağrısını benimseyelim ve Rab’bin yapmamızı söylediği gibi yapalım. Rab, inanç yolculuğumuzda bizimle birlikte olsun” dedi.

Kutlama sırasında Lübnanlı genç bir çocuğun ilk Komünyon’u da kutlandı ve ayin bittikten sonra tüm katılımcılar için bahçede akşam yemeği verildi. (Nathalie Ritzmann/SAT-7 TÜRK İzmir)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi