24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir Bornova Kilisesi’nde Assisili Aziz Fransua ve Meryem’in Kutsal Adı Bayramı

İzmir’in Bornova ilçesindeki kilisede Fransisken cemaatinin kurucusu Assisili Aziz Fransua’nın ve kiliseye adını veren Meryem’in Kutsal Adı bayramı 4 Ekim Pazartesi saat 17.30’ta İzmir Latin Katolik Başepiskoposu Monsenyör Martin Kmetec tarafından yönetilen ayin ile kutlandı.

Santa Maria Fransisken Kilisesi’nin Başrahibi Peder Pietro Mechelli, İzmir Başepiskoposluğu’nun Şansölyesi – Özel Kalem Müdürü – Peder Alessandro Amprino ile Göztepe Notre-Dame de Lourdes Kilisesi’nin Rahibi Peder Gabriel Ferone de Ayin’e eşlik ettiler.

İzmir Anglikan Kilisesi’nin Rahibi James Buxton, Bornova Kilisesi’nin Fransisken Rahibi Peder Pascal, Aziz Yuhanna Katedrali’nin Rektörü Peder Ugo ve Karşıyaka Azize Helena Kilisesi’nin Başrahibi Dariusz Bialkowski de ayine katıldılar.

Tören başlamadan önce kilisenin üst katında yeni oluşturulan küçük şapel Monsenyör Kmetec tarafından kutsandı.

Sirak Kitabı’ndan sözler (Ecclesiasticus) ve Aziz Pavlus’un Galatyalılar’a Mektubu’ndan sözler okunduktan sonra peder Gabriel, İncil’in Matta Kitabı’nın 11. bölümünden sözler okudu.

Ardından Monsenyör Kmetec verdiği vaazında: … “Kilise, Tanrı Sözü’nün taşıyıcısı ve içeriğinin gerçek yorumunun güvencesidir. Bu nedenle, Fransua yoldaşlarla bir arada bulunduğunda ve onlar ne yapacağını bilemezken, Aziz Damiano Kilisesi’ne gider ve İncil’i üç kez açar. İncil, havarilerin müjdeleme görevi üzerine açılır. İşte Fransisken Topluluğu, Söz’ün bu irdelemesinde, Kilise bağlamında doğmuştur…

Eğer Aziz Fransua, Kilise’nin Tanrı’nın dünyadaki beden almasının bir uzantısı olduğuna ikna olmasaydı, zamanının sapkınlıkları arasında Fransiskenlik kaybolurdu; İkinci Vatikan Konsili’nin “Kurtuluş gizemi” olarak ifade ettiği Kilise, Tanrı’nın kurtarıcı eseridir.

Fransua’nın kapsayıcı bir Kilise bakışı vardır. Kilise evrenseldir ve evrensel bir kardeşlik olmalıdır. Kilise’nin kurucu ilkesi kültür, dil veya ırk değil, Mesih İsa’dır” dedi.

Ayinden sonra kilisenin bahçesinde tüm katılımcılara ikram verildi. Afrikalılar korosu bayrama renk kattı. (SAT-7 TÜRK/İZMİR – Nathalie Ritzmann)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi