19 Mart 2024 Salı

İzmir Karşıyaka Kilisesi’nde Azize Helena Bayramı Kutlandı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde 1904 yılında inşa edilen Sent Helena Kilisesi’nde İzmir Latin Katolik Başepiskoposu Monsenyör Lorenzo Piretto katılımıyla, 26 Eylül 2020 Cumartesi akşamı Azize Helena Bayramı kutlandı.

Ayini, Monsenyör Piretto yönetirken, Kilisenin Başrahibi Dariusz Stanislaw Bialkowski ve Genel Viker Peder Gabriel Ferone de ayine eşlik etti. Bornova Saint Nom de Marie Kilisesi’nin papazı Apollinaire Bahinde ve Sen John Katedralinin rahibi Esteban da ayine katıldılar.

Peder Dariusz’in Aziz Matta tarafından yazılan Mesih İsa’nın İncil’inden sözler okumasından sonra Monsenyör Lorenzo Piretto verdiği vaazında: Yenilenen bu güzel kiliseye adını veren Azize Helena’nın Bayramı’nı kutlamak üzere nihayet bir araya geldik. Bu zor dönemde Azize Helena’ya yakaralım.

Azize Helena mütevazı bir hayat geçmişine sahipti. Bir otelde çalışırken burada daha sonra imparator olan Konstantius ile tanıştı. Onunla evlendi ama daha sonra boşandı. Ancak Azize Helena bu evliliğe hep sadık kaldı. Bu sayede bize harika bir örnek verdi: Yani tüm denemelere ve zorluklara rağmen evlilikte sadakat.

Oğlu Konstantin imparator olduğunda, Azize Helena kendisini tamamen Allah’ı aramaya adadı. Kurtuluşumuz için çarmıhta ölen Oğlu İsa’yı sunan Allah’ın sevgisinin büyüklüğünü anlaması için Kutsal Ruh onu aydınlattı. Bir İncil müjdecisi oldu. İsa’nın çarmıhını yeniden keşfetmek ve hayatıyla İsa’nın günah ve ölüm üzerindeki zaferine tanıklık etmek istedi. Bu nedenle, her zaman Azize Helena’nın yanında haçla tasvir edildiğini görüyoruz. Yeruşalim ve Roma’da Kutsal Haç’a adanmış kiliseler inşa etmeye Helena’yı iten bu müjdeleme tutkusudur. Bununla birlikte, çok sevdiği yoksullara yardımıyla da haça ve İsa’nın sevgisine tanıklık etmiştir.

Mesih İsa’nın üzerinde öldüğü haç, Azize Helena’nın bugün de bize emanet etmek istediği aydınlık işareti olmaktadır” dedi.

Bu sene salgından dolayı ayinden sonra cemaate yemek verilemedi. (SAT-7 TÜRK/İZMİR – Nathalie Ritzmann)

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi