25 Nisan 2024 Perşembe

İzmir’de 6,6 Büyüklüğünde Deprem

AFAD, merkez üssü Ege Denizi’nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ”Bornova ve Bayraklı’da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında vatandaşlarımız var” dedi.

Depremin ardından enkaz altında kalan genç bir kadın sağ olarak kurtarıldı. Kadının kurtarılmasının ardından çevredekiler büyük sevinç yaşadı.

16,5 kilometre derinlikle meydana gelen deprem, İstanbul dahil çevre illerde de hissedildi.

Depremin uzun sürdüğü belirtiliyor. Kandilli Rasathanesi sarsıntının büyüklüğünü 6,8 olarak duyurdu. İzmir’de bazı evlerin yıkıldığı belirtilirken, çok sayıda bina da hasar gördü.

İZMİR VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Köşger, “Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız” dedi.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza ve İzmir’e geçmiş olsun” ifadelerini kullandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da paylaşımında, “Ege ve Marmara Bölgelerinde hissedilen depremde hiçbir vatandaşımızın zarar görmemiş olmasını temenni ediyor, etkilenen yerlerdeki vatandaşlarımızla geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum” değerlendirmesini yaptı. 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: BORNOVA VE BAYRAKLI’DA 6 BİNANIN YIKILDIĞI İHBARI VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ”Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 binanın yıkıldığı ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Muğla’da binalarda ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir” açıklamasını yaptı.

15 Saniye Süren Depremden İlk Kareler

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi