29 Mart 2024 Cuma

İzmir’de Aziz Polikarp Bayramı Kutlandı

İzmir’deki Latin Katolik Kiliseleri’nde anılan ”Aziz Polikarp Bayramı”, her sene olduğu gibi 23 Şubat günü, bu sene Santa Maria Kilisesi’nde kutlandı. 14 Şubat’tan itibaren İzmir Başepiskoposluğu’nun ve Kilisesi’nin Koruyucusu Aziz Polikarp’ın onuruna 9 günlük dua yapıldı; her akşam ise, İzmir Başepiskoposu Monsenyör Martin’in Aziz Polikarp Kilisesi’nde verdiği vaazı sadece canlı yayın üzerinden takip edilebildi.

Aziz Polikarp Bayramı Görkemli Kutsal Ayin, Monsenyör Martin Kmetec tarafından yönetilirken Aziz Yuhanna Katedrali’nin Rektörü, Ayin’in kutlandığı Kilise’nin, Göztepe Notre-Dame de Lourdes Kilisesi’nin, Alsancak Rosario Kilisesi’nin, Bornova Meryem’in Kutsal Adı Kilisesi’nin, Buca Vaftizci Aziz Yahya Kilisesi’nin, Efes Meryem Ana Evi’nin ve Karşıyaka Azize Helena Kilisesi’nin rahipleri de Ayin’e eşlik ettiler. Ayrıca İzmir Anglikan Kilisesi’nin Rahibi James Buxton da Ayin’e katıldı.

Aziz Polikarp’ın kafatasının bir parçasını içeren ve onun adını taşıyan kilisede korunan kutsal emanet, Santa Maria Kilisesi’nde tören boyunca takdim edildi.

Aziz Yuhanna Katedrali’nin Korosu ilahileri; Yunanca, Latince, Türkçe ve Fransızca söyleyerek ayine renk kattı.

Bilgelik Kitabı’ndan Sözler ve Apokalipsis Kitabı’ndan Sözler okunduktan sonra Diyakon Nikola Aziz Yuhanna İncil’inden Sözler okudu. Kutsal Ayin’de Monsenyör Martin İstanbul’da önceki gece vefat eden Lazarist rahip Peder Franz Kangler için dua istedi.

Ardından Başepiskopos İtalyanca ve Türkçe verdiği vaazında diğer yandan “Bugün Aziz Polikarp Bayramı’nı kutluyoruz, çünkü Aziz Polikarp, Mesih’e olan sevgisiyle sonuna kadar gitti; Allah’ın lütfu sayesinde ölümü yendi. Her şehitlikte, Allah’ın kötülüğe karşı zaferi; Allah’ın küçüklerinin, yoksullarının ve masumlarının zaferi ortaya çıkar. Ölülere ve dirilen Mesih’e olan imanımız ve “sevinç doluluğudur.” Sevincin zaferidir…

Aziz Polikarp Bayramı’nı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz, onun İsa’ya olan sadakatini kutluyoruz. Mesih uğruna acılara ve ölüme dayandı, çünkü O’na derinden bağlıydı…” dedi.

Havari ve İncil yazarı Aziz Yuhanna’nın ilk öğrencilerinden biri olan Pers ülkesinde yaklaşık olarak M.S. 70 yılında doğan Aziz Polikarp kör olarak gençken Smyrna’ya – bugünkü İzmir – getirilmiş. Diyakon olmuş, rahiplikten 113 ile 117 yılları arasında Episkoposluk ünvanına geçti ve yaklaşık elli yıl boyunca görevini yerine getirdi. Polikarp, 23 Şubat 155 tarihinde İzmir Akropolü üzerinde, Roma Stadyumu’nda şehit edildi. (Nathalie Ritzmann/Sat-7 Türk, İzmir)


Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi