25 Nisan 2024 Perşembe

İzmir’de ‘Hristiyan Birlik Dua Haftası’ Düzenlendi

Bu sene Hristiyan Birlik Dua Haftası “İyilik etmeyi öğrenin, adaleti gözetin!” (Yeşaya 1:17) temasıyla gerçekleştirildi.

İzmir’de 22-28 Ocak 2022 tarihleri arasında dört akşam, kardeşlik ve bir araya gelmenin sevinciyle dolup taştı.

Açılış duası Anglikan Kilisesi ile Işık Kilisesi’nin Alsancak Aziz Yuhanna Anglikan Kilisesi’nde yapıldı. Açılış konuşmasında Kilisenin Rahibi ve dua haftasının koordinatörü Fr James Buxton, İzmir Rum Ortodoks Archimandrit Peder Polykarpo, İzmir Latin Katolik Başepiskoposluğu’nun  Genel Vikeri Peder Felianus Dogon, Işık Kilisesi Pastörü Ali Öztürk ve Karataş Protestan Kilisesi Pastörü Umut Şahin’i sıcak şekilde selamladı. Çeşitli Katolik rahipler, rahibeler ve cemaat üyeleri, Rum ortodoks rahipler, Anglikan ve Protestan kiliselerin üyeleriyle birlikte bu duaya katıldılar.

“İyilik etmeyi öğrenmek” konulu ilk dua yapıldı. Vaiz kitabından sözler herkes tarafından okunduktan sonra Aziz Petrus’un Mektubu’ndan Sözler okundu. Ardından Pastör Ali Öztürk, Aziz Luka tarafından yazılan İncil’den Sözler okudu.

Işık Kilisesi’nden P. Paul Herbert verdiği vaazında “Tanrımız, tüm teşviklerin Tanrısıdır. İsa Mesih’i gerçekten seven ve ona inananlar için, bize kurtuluş ve görkemli bir miras vermek için uzun zaman önce bir plan hazırladı; tüm sıkıntılarımıza rağmen bizi koruyor; ve tüm bunlar, evrenin merkezindeki Tanrı’nın, Türkiye dahil her dilden, kabileden ve milletten kadın ve erkeğe, dünyanın her yerinde ve yüzyıllar boyunca Kilisesi’ne merhamet etmeyi seçmiş iyi Tanrı’dır.” dedi.

23 Ocak akşamı “Adalet yerine getirildiğinde” konulu ikinci gün Karşıyaka Azize Helena Kilisesi’nde gerçekleşti. Dua, Kilisenin rahibi Peder Dariusz tarafından yönetildi. Anglikan kilisesinin rahibi Fr James Buxton, İzmir Rum Ortodoks Archimandrit Peder Polykarpo, İzmir Latin Katolik Başepiskoposluğu’nun Genel Vikeri Peder Felianus Dogon ve Büyük Lütuf Kilisesinden temsilcisi duaya eşlik ettiler. Anglikan, Ortodoks ve bazı Protestan imanlılar da duaya katıldılar.

Bu iki randevunun sonunda yemek ikramı yapıldı ve böylece farklı Hristiyan gruplar arasındaki sohbetin devam etmesi mümkün oldu.(Nathalie Ritzmann, SAT-7 TÜRK/İzmir)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi