25 Nisan 2024 Perşembe

İzmir’de İsa Mesih’in Doğuşu Kutlamaları

İzmir’de meydana gelen depremde görülen hasarlardan dolayı Noel Bayramı Kutlamaları sadece bazı kiliselerde yapılabildi. 24 Aralık perşembe günü Santa Maria Kilisesi’nde önce italyanca olarak fransisken rahipler tarafından kutlandı.

Türkçe Noel gecesi Ayini bu sene, Aziz Yuhanna Katedrali’nin Cemaatiyle birlikte İzmir Latin Katolik Başepiskoposu Lorenzo Piretto tarafından yönetilirken, Aziz Yuhanna Katedrali’nin Rahibi Peder Ugo da Ayin’e eşlik etti.

Başepiskopos kreşte olan minik bebek İsa’yı kutsadıktan sonra, Mgr Piretto ilk sözlerinde 22 Aralık akşamında vefat eden İstanbul Latin Katolik Ruhani Reisi Mgr Ruben Tierrablanca’nın Cennet’e kabul edilmesi için dua etmelerini cemaatten rica etti.

Peygamber İşaya’nın Kitabı’ndan Sözler ve Aziz Pavlus’un Titus’a Mektubu’ndan Sözler okunduktan sonra Diyakon Nikola Aziz Luka İncil’inden sözler okudu.

Ardından Monsenyör Piretto verdiği vaazında : “…Zorlukların karanlığında, acı çekerken ve gelecekle ilgili endişe duyarken sevinç içinde yaşamak kolay değildir. Ama Noel’in iyi haberi, Allah’ın bizi asla terk etmemesidir. Bize güç, teselli ve umut vermeye geliyor. Müjde bize Allah’ın Baba olduğunu ve bizi sevmeye ve desteklemeye devam ettiğini söyler. Noel bayramı bize Allah’ın sevgi olduğunu söyler. Bu şiddet ve nefret dünyasında, salgının neden olduğu acıların ortasında, İsa’nın doğuşu, Allah’ın şefkatinin bizi desteklediğini ve bize umut verdiğini garanti eder” dedi.

25 Aralık cuma günü İzmir Santa Maria Kilisesi’nde Noel Günü kutlaması için İtalyanca, Türkçe ve İngilizce olarak üç farklı Ayin kutlandı. Türkçe Ayin tekrar İzmir Latin Katolik Başepiskoposu Lorenzo Piretto tarafından yönetildi, Aziz Yuhanna Katedrali’nin Rahibi Peder Ugo ise eşlik etti.

Mgr Piretto minik bebek İsa’yı kreşin önüne getirerek önce herkese gösterdi, sonra kreşe koydu ve ardından kutsadı.

Başepiskopos verdiği vaazın başlangıcında: “…Bugün, monseigneur Ruben için de dua edelim. Merhametli Allah onu Cennet’e kabul etsin” dedi.

“…Papa Francesco, bu zamanın tüm zorluklarına rağmen bizi bir kez daha Noel’in yeniliğini iyimserlikle karşılamaya davet ediyor. Ve sonra Papa Francesco bizi dua ederken uyanık olmaya da davet ediyor. Dua bizi sevinç ve sevgiyle yaşatır. Dua bakışlarımızı yukarı doğru kaldırır ve bizi Allah’a odaklar. Dahası, kayıtsızlık uykusunu sevgi ile aşmak gerekir. Çevresindekileri umursamayanlar kayıtsızlık uykusunda yaşarlar, sadece kendilerini düşünürler ve başkalarının ihtiyaçlarına kayıtsız kalırlar. Bize en çok ihtiyaç duyanlara kalbimizi açmalıyız. Kalp atışları olmadan yaşanılmayacağı gibi, hayırseverlik olmadan, şefkat hissetmeden, yardım etmeden, hizmet etmeden Hristiyan olunmaz” dedi.

Bu Ayinler’de org çalan Serkan Şahin ve Katedral’in görevlisi olan Mesut bey güzel ve hareketli Noel ilahileri söyleyerek törenlere renk kattılar.

Nathalie Ritzmann (Sat-7 Türk, İzmir)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi