18 Nisan 2024 Perşembe

İzmir’de Kutsal Yağların Takdisi

İzmir Santa Maria Kilisesi’nde Kutsal Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) ayini gerçekleştirildi.

Kutlama, İzmir Başepiskoposu Monsenyör Martin Kmetec tarafından yönetilirken, İzmir Diyosezi’nin rahipleri, İzmir’den, Selçuk Meryem Ana Evi’nden, Antalya’dan katıldılar ayrıca İzmir Anglikan Kilisesi rahibi James Buxton da Ayin’de hazır bulundu.

Peygamber Yeşaya’nın Kitabı’ndan Sözler ve Vahiy Kitabı’ndan Sözler okunduktan sonra Diyakon Nikola Aziz Luka İncil’inden Sözler okudu.

Monsenyör Martin verdiği vaazında diğer yandan Kutsal Yağların anlamını ve kullanımını açıkladı: “Katekümen yağı: Bu yağ, vaftiz vaatleri doğrultusunda kötülük ruhuna karşı mücadele edenler için kullanılacaktır. Hastaların yağı: Mesih’in kurtarıcı ıstırabından eksik kalanlarını hastalıkta tamamlamak üzere hastaların gizemsel olarak mesh edilmesi için kutsanacaktır. Kutsal yağların kullanılması, yaşamın farklı gerçekliklerini gizemler aracılığıyla kutsallaştırma ve kurtarmaya yönelik Allah’ın iradesini ifade eder.

Kutsal krizma denilen yağ da kutsanacaktır. Rahiplik kutsamalarında, Mesih’in bir belirtisi olmak, O’nun kraliyet, peygamberlik ve kahinliğine dâhil olmak ve Kutsal Ruh’un ruhsal meshetmesini almak için kullanılan yağdır.

Kutsal krizma yağı aracılığıyla mesh edilmeyle biz rahipler Mesih İsa’nın kahinliğine tayin edildik ve Mesih’in eserini yerine getirme görevine sahibiz. Papa 6. Pavlus’un arzusu, bu kutsal güne dahil olacak bir Rahiplik Bayramı düzenlemekti” dedi.

Monsenyör Martin, Başepiskoposluk bölgesindeki rahiplik varlığı, Tanrı’nın Hükümdarlığı için yapılan her fedakarlık ve Kilise’ye hizmetleri için, her birisine teşekkür etti.

Vaazdan sonra rahiplik yeminlerinin yenilenmesi yapıldı. Rahipler, Başepiskopos tarafından sorulan sorulara tek tek, “Evet istiyorum” diyerek kabul ettiler.

Ardından Monsenyör Martin üç rahip aracılığıyla getirilen Kutsal Yağları ilk olarak Hasta Yağını, sonra Katekümen Yağını ve en son Krizma Yağını kutsadı.

Latince ve Türkçe söylenen ilahiler ayine renk kattı. (Nathalie Ritzmann, SAT-7 TÜRK/İzmir)

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi