20 Nisan 2024 Cumartesi

İzmir’de Mesih İsa’nın Mabette Sunulması Bayramı Kutlaması

Katolik Kilisesi için, 2 Şubat çok önemli bir tarihtir. Hem Mesih İsa’nın Mabette Sunulması Bayramı günü, hem “Adanmış Yaşam” hem de bu sene Monsenyör Martin Kmetec’in Başepiskoposluk Kutsamasının ikinci yıl dönümü Aziz Polikarp Kilisesi’nde kutlandı.

İzmir Başepiskoposu Ayin’i yönetirken hemen hemen İzmir’in tüm rahipleri ve rahibeleri bu görkemli Ayin’e katıldılar.

Ayin başlamadan önce bir saat boyunca Efkaristiya tapınması yapıldı ve bu ibadetin bitişinde İzmir Başepiskoposu Monsenyör Martin Kmetec Efkaristiya ile herkesi takdis etti.

Ayin başlangıcında kilisenin girişinde Episkopos’un tuttuğu mum yakıldı, böylece ışık tüm katılımcılarla paylaşıldı ve taşındı. Bunun anlamı, Hristiyanların ışığın taşıyıcısı olarak adlandırılması ve ışığı başkalarıyla paylaşmaya davetli olmalarıdır. Mum ışığı alayı – İsa’yı – başkalarına getirme ve paylaşma görevimizi hatırlatır.

İncil’in Luka Kitabı’ndan sözler okunduktan sonra İzmir Başepiskoposu vaazına “Bugün Tanrı’ya şükretmek için toplanmış bulunuyoruz. Yaşam için, iman için, Kilise için, kurtuluş için ve Kilise’de ve Kilise aracılığıyla bize sunulan merhamet için O’na teşekkür etmek istiyoruz. Bize bahşedilen yaşam için Tanrı’ya şükredelim. Baba’nın Sevgisinin ışığında yaşanmış bir hayat fırsatı için O’na şükredelim. Yüreklerimizde hareket eden ve Mesih’i ve Müjde’nin yolunu bize tanıtan Kutsal Ruh’a şükredelim.” cümleleriyle başladı.

Ayin sonunda Genel Vekil Peder Felianus söz aldı. Episkoposluk atamasının ikinci yıldönümü kutlamasında hem burada bulunan rahipler ve rahibeler, diyakon, adanmış erkek ve kadınların hem de yerel kilisede yaşayan tüm kutsal Tanrı Halkı’nın duygularını Monsenyör Martin’e en içten dilekleriyle sunmak istediğini söyledi.

Meryem Ana ve Havari Yuhanna rahibeleri ve de Bedenleşmis Söz (Verbo İncarnato) Cemaati’nden rahibeler ilahilerle bu özel bayrama renk kattılar. (SAT-7 TÜRK/İZMİR – Nathalie Ritzmann)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi