29 Mart 2024 Cuma

İzmir’deki 6.8’lik deprem: 25 can kaybı, 804 yaralı

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 16.5 kilometre derinliğindeki deprem Ege ve Marmara’da da hissedildi. Saat 14.51’deki deprem 15 saniye sürdü. Bazı evlerin yıkıldığı belirtilirken, çok sayıda bina da hasar gördü. Deprem İzmir’in yanı sıra çevre illerde de hissedildi.  Açıklanan verilere göre 1’i boğulma olmak üzere 21 kişi hayatını kaybetti, 799 kişi de yaralandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 14.51’de meydana gelen depremin 16,54 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, bugün Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depreme maruz kalan İzmir ve çevresindeki şehirlere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
İzmir’de meydana gelen depremler ilgili açıklama yapan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremde 12 can kaybı 438 yaralı var. 17 binada arama çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. Erdoğan, ” Kurtarma çalışmalarının bir an önce sonuçlanması için tüm imkanları seferber ettik.” ifadelerini kullandı.

İzmir depremi Yunan adası Samos’u da yıktı.

İzmir Seferihisar’da meydana gelen şiddetli depremde, Yunanistan’ın Samos adasında da pek çok bina hasar aldı. Deprem, Sisam’da bazı kilise ve evlerde hasara neden olurken, Yunanistan Jeoloji Enstitüsü Müdürü Akis Tselentis, ”6,2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar bekliyoruz” uyarısında bulundu.

Samos Adası’nda üzerlerine duvar çökmesi nedeniyle 2 genç hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı.

İzmir olmak üzere pek çok ilde hissedilen depremin merkez üssünün Sisam (Samos) Adası olduğu öğrenildi. Richter ölçeğine göre deprem 7.1 büyüklüğünde kayda geçti. Samos adasındaki Karlovasi’de depremin etkisiyle birçok yerleşim yerinde ağır hasar meydana geldi. Balkanların en büyük kilisesi olarak bilinen ve Karlovasi’de yer alan Meryem Ana Kilisesi’nin büyük bir bölümü şiddetli deprem nedeniyle çöktü.

Din Adamlarından “Geçmiş Olsun” Mesajları


Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi