26 Nisan 2024 Cuma

İzmir’den Hakkari’ye “barış” pedalı

[huge_it_gallery id=”17″]
İzmir’den iki ay önce barışa dikkati çekmek için bisikletiyle Türkiye turuna çıkan Ozan Yılmaz, 3 bin kilometre yol katederek Hakkari’ye ulaştı

Çözüm Süreci’nin ardından ülke genelinde yaşanan gelişmelere şahitlik etmek, barış ve huzur ortamına dikkati çekmek adına iki ay önce İzmir’den bisikletle yola çıkan Yılmaz, güzergahtaki illeri tek tek gezip yol üstündeki köylerde konakladı.

Beraberinde taşıdığı kırtasiye malzemelerini yol üstünde denk geldiği çocuklara hediye eden Yılmaz, 3 bin kilometre yol katederek Hakkari’ye ulaştı.

Türkiye’nin 81 ilini gezerek ülkeye barış mesajı vermeyi amaçlayan Yılmaz, yedi ay daha pedal çevirerek Türkiye turunu tamamlamayı hedefliyor.

Hakkari-Şırnak karayolunda gazetecilere açıklamada bulunan Yılmaz, bölgede çok olumlu bir hava gördüğünü belirterek, Çözüm Süreci’nin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Yolculuğu sırasında güvenlikle ilgili hiçbir endişe taşımadığını bildiren Yılmaz, “Özgürce istediğim yere gidip dinlenebiliyorum. Batıda belki halen bu konuda bir önyargı var ama asla endişeye gerek yok. Bu önyargıları kırmak için bisikletimle tek başıma buralara geldim. Aslında barış için bu çok önemli bir şey. Çözüm Süreci’nin yarattığı güzel bir hava var ve bu da benim özgür biçimde seyahat etmemi sağlıyor. Türkiye’de birçok yer gezdim ama en çok keyif aldığım yerlerden biri burası oldu. Olumsuz hiçbir şey yok. Bu nedenle Çözüm Süreci’ne sahip çıkmak lazım” dedi.

Bisikletiyle şu ana kadar 17 il gezdiğini, amacının 7 ay daha devam ederek 81 ile gitmek olduğunu ifade eden Yılmaz, gittiği yerlerde çocuklara oyuncak dağıttığını ve fidan diktiğini anlattı.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi