28 Mart 2024 Perşembe

İzmir’e Yeni Başepiskopos Ataması Yapıldı

Papa Françesko, İzmir Başepiskoposluğu Ruhani Reisliğini sürdürmekte olan Monsenyör Lorenzo Piretto Dominiken’in (O.P.) pastoral yönetim görevinden istifasını kabul etmiş bulunmakta.

Papa Hazretleri, halen İstanbul Büyükdere’de Konventual Cemaat Başrahibi olarak görev yapmakta olan Muhterem Peder Martin Kmetec, Fransisken Konventual’i (OFM Conv) 8 Aralık 2020 tarihinde İzmir Metropolitliği Latin Katolik Başepiskoposluğu Ruhani Reisi olarak tayin etti.

Peder Martin Kmetec

Özgeçmiş

S. E. Monsenyör Martin Kmetec OFM Konventual 10 Kasım 1956 tarihinde Slovenya’nın Ptuj şehrinde dünyaya geldi. Teoloji ve Felsefe üzerine kurumsal eğitimini Slovenya’da bağlı olduğu Episkoposluk Bölgesinde tamamladı. 25 Eylül 1977’de yemin ederek ruhbanlık yaşamına adım attı. 4 Ekim 1982’de sürekli yeminini etti. Ljubliana Üniversitesi’nde Diyalog ve Dinler üzerine uzmanlığını tamamlayarak Teoloji Doktorası aldı. Sloven dilinin yanında Türkçe, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Arapça ve Hırvatça bilmektedir.

29 Temmuz 1983 Yılında Rahip Olarak Atandı

2001-2006 ve 2008-2010 yıllar arasında İzmir Karşıyaka Azize Helena Kilisesi’nde Başrahip olarak görev yaptı.

Bağlı olduğu Cemaatte çeşitli konumlarda görev aldı: Küçükler için Seminer Rektörlüğü, Lübnan’da rahiplik görevi ve çeşitli manastırlarda başrahiplik yaptı.

2014-2018 yılları arasında Kutsal Topraklar ve Doğu Bölgesi Havarisel Yöneticiliği görevini üstlendi. 2011-2020 arasında Büyükdere Santa Maria Manastırı’nda bulunmakla birlikte sadece 2018’den bu yana başrahiplik görevini sürdürmekte.

Yeni Başepiskoposun görevi devralmasına kadar, İzmir Diyosezi’nin olağan faaliyetlerinin normal bir şekilde yerine getirilmesini sağlamak için, Papa Hazretleri, Başepiskoposluk Apostolik Yöneticisi olarak Monsenyör Lorenzo Piretto’yu atadı.

Nathalie Ritzmann (SAT-7 TÜRK/İzmir)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret Kilisesi;...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi