20 Nisan 2024 Cumartesi

Kaçırılan Hristiyan Genç Kızın Hala Hayatta Olduğu Söylendi

Nijerya’da militanlar tarafından kaçırılan ve esir tutulan Hristiyan bir gencin ailesini destekleyen bir pastör, genç kızın hala hayatta olduğuna dair haber aldığını söyledi.

Leah Sharibu, yaklaşık dört yıl önce Yobe Eyaletindeki okulundan diğer kızlarla birlikte Boko Haram tarafından kaçırıldı. O sırada 15 yaşındaydı.

Diğer kızlar serbest bırakılırken, Sharibu inancından vazgeçmeyi reddettikten sonra esaret altında kaldı.

Din değiştirmeye ve bir militanla evlenmeye zorlandığı ve o zamandan beri çocuğu olduğu yönünde haberler olmasına rağmen, esaret altındaki sağlığı hakkında çok az şey biliniyor.

Rahip Gideon Para-Mallam, Hristiyan zulüm karşıtı yardım kuruluşu Open Doors’a, onun yaşadığına dair raporlar aldığını söyledi:

“Üç kaynaktan Leah’ın hala hayatta olduğunu doğrulayabilirim. Çok fazla ayrıntıya giremem ama yakın zamanda Boko Haram esaretinden serbest bırakılan kaynaklarımdan biri Leah’nın hala hayatta olduğunu doğruladı. Onu görebilmiş.”

Çocuğun sonunda serbest bırakılacağına dair umudunu yitirmediğini söyledi.

“Leah’nın kaçırılmasının üzerinden neredeyse dört yıl geçti. Bu genç kız için ne travmatik bir deneyim. Ama hâlâ hayatta olduğu için Tanrı’ya minnettarız. Hayatta olduğu haberi, yüreklerimizi Leah’ın bir gün serbest bırakılacağı konusunda umutlu olmaya teşvik etmeli.”

Nijerya, Hristiyanların en şiddetli zulümlerle karşı karşıya olduğu 50 ülkenin yıllık sıralaması olan Open Doors Dünya İzleme Listesi’nde 9. sırada.

Open Doors, Nijerya hükümetini Sharibu’nun serbest bırakılmasını sağlamaya ve Boko Haram ve diğer militan grupların ortalığı kasıp kavurduğu ülkenin kuzeyine istikrar getirmeye yardım etmeye çağıran Hristiyan kampanya grupları arasında yer alıyor.

Saldırılara ek olarak, okul çocukları kaçırılma riski altında olmaya devam ediyor ve bu yıl şimdiye kadar kuzeybatı Nijerya’da yaklaşık 1000 çocuk okullarından zorla alındı.

Kaçırma tehdidi ülkedeki 600’den fazla okulun kapanmasına neden oldu.

Pastör Para-Mallam, “Kaçırmalar devam ettiği için sıkıntılı ve rahatsızız. Birçoğunun cesareti kırılmış ve yalnız hissediyor. Tanrı’nın siyasi liderlerimize dokunması için dua edelim ki, önümüzde duran zorlukları görebilsinler” açıklamasında bulundu. (CT)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi