29 Nisan 2024 Pazartesi

Kadasetli Patrik II. Sahak Maşalyan, Patrik Sıfatı İle İlk Kutsal Sunu Ayinini Gerçekleştirdi

Pazar günü (12 Ocak) Türkiye Ermenileri Patriklik Merkez Meryem Ana (Surp Asdvadzadzin) Kilisesi, tarihi günlerinden birine tanık oldu. 

11 Ocak Cumartesi günü tahta çıkan 85. Patrik II. Sahak Maşalyan sabah erken saatlerde başlayan törenle “Patrik” ünvanı ile ilk kutsal sunu ayini “Antranik Badarak” ını gerçekleştirdi. 

Tören Patrikhane binasında, yurt dışından gelen yüksek rütbeli din adamlarının ve Türkiye Patrikliği’ne bağlı din adamlarının seslendirdiği ilahilerle Patrik Hazretleri ve din adamlarının kortej halinde Meryem Ana (Surp Asdvadzadzin) Kilisesi’ne geçmesi ile başladı. Kiliseyi tamamen dolduran Hristiyan halkın ilgisi dikkat çekiciydi. Tören süresince Patrik Maşalyan’ın sunaktaki yardımcılıklarını Rahip Şınork Donikyan ve Peder Şahen Uhanyan yaparken, ilahileri de şef Sevan Agoşyan yönetiminde ve Edvin Galiboğlu’nun orgu eşliğinde kiliseler karma korosu seslendirdi. 

Ayin sırasında Müteveffa patrik II. Mesrop Mutafyan için ayin-i ruhani okundu. Ayinde ilk kez dualar içerisinde Patrik II. Sahak anılmaya başlandı. Sonrasında vaazını konuşan Patrik II. Sahak özetle; bugünün kendi hayatında çok özel olduğunu, Ermeni toplumunun kendisi için dua etmesini, kendisinin de Tanrı’dan bilgelik dilediğini söylerken, kilisenin birleştirici gücünün herkesi doğruluk ve imanda birleştirmesini istediğini dile getirdi. 

Ardından Komünyon (kutsal ekmek) dağıtımına geçildi. Sonrasında yine kortej halinde kiliseden çıkılıp Patrikhane’ye geçildi. Yine bu sırada halkın coşkusu ve sevinci görülmeye değerdi. Patrikhanedeki takdis duaları ile de tören son buldu. 

Daha sonra patrik hazretleri, yurt içi ve yurt dışından gelen din adamlarını ve halkı patriklik kabul salonunda ağırladı, hepsiyle sohbetler etti. 

Burkina Faso’da Kaçırılan Kateşist Öldürüldü

Katolik yardım grubu Aid to the Church in Need (ACN), Burkina Faso'da kaçırılan kateşistin öldürülmesini kınadı.  ACN, kateşist...

Papa Françesko: ‘‘İyi Çoban İsa, Kaybolanları Bulana Kadar Arar’’

İsa Mesih'in İyi Çoban olduğunu hatırlatan Papa Françesko, bunun fedakâr sevgisiyle ilişkili olan bir rol olduğunu söyledi. Paskalya'nın...

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi