29 Mart 2024 Cuma

Kadasetli Patrik Sahak II, Kilise Fakirler Kollarını Patrikhane Salonunda Kabul Etti

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, kilise fakirler kollarını patrikhane salonunda kabul etti. Sosyal yardımlaşmanın önemi ve pandemi döneminde yapılan yardımlarla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Patrikhane’nin Facebook sayfasından yayınlanan açıklama şöyle;

SOSYAL YARDIMLAŞMANIN ÖNEMİ PATRİKHANE’DE BİR KEZ DAHA VURGULANDI

Bilindiği üzere, fakirlere yardım etme hizmeti özellikle son zamanlarda Patriklik Makamı’nın yakın ilgisine mazhar olmuştur. Bu hizmet hakkında fikir alışverişi yapmak ve hizmetin daha yaygınlaştırmak amacıyla, 26 Ağustos 2020, Çarşamba, saat 16:00’da, Patriklik kabul salonunda, Kadaseti Patrik Sahak II’nin başkanlığında bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan, Patriklik Sosyal Yardımlaşma Kolu koordinatörü Haçik Canel, Fakirler Kolu olan kiliselerin temsilcileri ve sosyal yardımlaşmaya katkıda bulunan gönüllü gençler katıldılar.

Toplantı, Patrik Sahak II’nin açılış duası ve iyi dilekleriyle başladı. Sahak Maşalyan, katılımcılara “hoş geldiniz” dedikten sonra, sundukları yararlı hizmet için kendilerine teşekkür etti. Son zamanlarda, özellikle pandemi sürecinde, sosyal yardımlaşmanın öneminin daha da arttığını belirterek, ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıran tüm gönüllülerin çalışmalarını övdü. Patrik Sahak II, Patriklik Makamı’nın, ihtiyaç sahipleriyle özel olarak ilgilendiğini ve gelecekte de ilgilenmeye devam edeceğini belirtti.

Patrik Sahak II’nin konuşmasından sonra, Haçik Canel söz aldı ve daha önce gerçekleşen çalışmalar hakkında bilgiler sundu. Özellikle pandemi sürecinde, Patriklik Makamı’nın çatısı altında bir sosyal yardımlaşma kolunun kuruluşunun önemini hatırlattı. Patriklik Makamı’nın çatısı altındaki bu çalışmayı koordine etme görevi, Patrik Sahah II’nin talimatlarıyla, kendisine verilmişti. Bu kolun esas amacı, kiliselerdeki fakir kollarıyla iletişime geçmek, hayırseverlerin ve gönüllülerinde de katkılarıyla, ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardım ulaştırmaktır. Geçtiğimiz aylarda, bu kolun çalışmalarına, fakirler kolu olmayan kilise vakıf yönetim kurulları da destek vermişlerdi. Haçik Canel, bu vesileyle, geçmişte toplanan bağışlar, yapılan harcamalar ve yardımlar hakkında ayrıntılı bilgiler sundu. Toplantıda hazır bulunan gençleri de tanıtarak, onların geçmiş dönemde sosyal yardımlaşma koluna çok faydalı olduklarını belirtti. Daha önce, Patriklik Makamı kanalıyla yüzlerce aileye yardım ulaştığı göz önünde bulundurulduğunda, bu çalışmanın başarılı ilerlediği aşikârdı. Hizmetin ana prensibi, ihtiyaç sahiplerinin tespit edilmesi ve onlara adil şekilde yardımın ulaştırılmasıydı. Geçen aylarda hız kazanan bu çalışmanın devam etmesi gerektiğini belirterek, bu konuda kararlılık gösteren ve gerekli kolları Patrikhane’ye davet eden Patrik Hazretleri’ne teşekkür etti.

Canel’in konuşması sonrası, toplantıda hazır bulunanlar kendi deneyimlerini ve özellikle pandemi dönemindeki çalışmalarını paylaştılar. Pandemi süreci, kiliselerdeki fakirler kolunun daha aktif olarak çalışması için vesile olmuştu. Bu bağlamda, kilise fakirler kollarının, vakıf yönetim kurulları ve din görevlileriyle ortaklaşa çalışmalarının önemi bir kez daha vurgulandı.

Toplantı sonunda, Patrik Sahak II, katılımcıları takdis etti. Sosyal yardımlaşmanın temelinin Kutsal Kitap’a dayandığını belirterek, bu faaliyetin bir hayır işi olduğunu vurguladı. Kiliselerde ruhani ve eğitim hizmetin yanı sıra, sosyal yardımlaşma hizmetinin de önemli yer tuttuğunu hatırlattı. Patrik Sahak II, bu bağlamda, kilise vakıf yönetim kurullarının gündeminde bu hizmetin de aktif olarak bulunması gerektiğini belirtti. Kilise bünyesinde fakir kollarının sınırlarının da çizilmesi gerektiğini öğütledi. Patrik Hazretleri, bu hizmet esnasında genç yüzleri görmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, onların aktif varlığının hizmete gençlik enerjisi kattığını söyledi. Sahak Maşalyan, son olarak, Koronavirüs’ün neden olduğu maddi ve manevi zorluklarının bir an önce yaşantımızdan uzaklaşmasını diledi. Toplantı, dua ile sonlandı.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi