29 Mart 2024 Cuma

Kadasetli Patrik Sahak II, Yazlık Konutunda Ziyaret Edildi

Kadasetli Patrik Sahak II, 9 Temmuz 2020 Perşembe günü, Patrikliğin yazlık konutunda, Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu üyelerini, Din Görevlisi Rahip Harutyun Damadyan ve Başkan Levon Şadyan önderliğinde kabul etti.

Ziyaretçiler, öncelikle Patrik Sahak II’yi, Kınalıda’da Patrik sıfatıyla ilk defa misafir etmekten dolayı memnuniyetlerini bildirdiler. Aynı zamanda, koronavirüs nedeniyle, Patrik Sahak II’yi, adalı kalabalık bir halk eşliğinde layıkıyla selamlama olanakları olmadığı için üzüntülerini bildirdiler. Sohbet esnasında, Kınalıada Kilisesi’nin halka kapalı olarak faaliyete geçtiği belirtildi. Bu süreçte, inananlar mum yakmak için kiliseye gitmekte ve törenlere kilise bahçesinden katıldılar. Koronavirüs nedeniyle, kilisedeki birçok faaliyet bu yıl iptal edildi. Ziyaretçiler bu bağlamda, kilise yaşantısının sağlıklı devamlılığı için Patrik Sahak II’nin öğütlerini dinlediler. Yöneticiler, ziyaret kapsamında kilise hakkında bilgiler de sundular. Son olarak, tüm ziyaretçiler Patrik Sahak II’nin isim ve rahiplik takdis yıl dönümü münasebetiyle, kendilerine sağlık ve esenlik dilediler.  

Patrik Sahak II, ziyaret nedeniyle kilise din görevlisine ve yöneticilere teşekkür etti. Kınalıada Kilisesi uzun yıllar sonra ilk kez bu kadar sessizdi ve Koronavirüs’ün bu olumsuz etkisinin bir an önce kaybolması için duacı olduğunu belirtti. Bu zor günlerde, sorumluluk bilinciyle görevlerini sürdüren ve Kınalıada Kilisesi’ndeki ruhani yaşamın devamlılığını sağlayan herkesi tebrik etti. Bu bağlamda, Patriklik Makamı’nın talimatlarına ve sağlık önlemlerine üst düzey dikkat edilmesini bir kez daha hatırlattı. Patrik Hazretleri, ziyaretçilere çalışmalarında başarılar diledi.

KINALIADA DİNLENME EVİ YÖNETİCİLERİNİN ZİYARETİ

Kadasetli Patrik Sahak II., 11 Temmuz 2020, Cumartesi günü, Patrikliğin yazlık konutunda, Karagözyan Okulundan Yetişenler Derneği Kınalıada Dinlenme Evi Yöneticileri’ni, İcra Kurulu Başkanı Ari Çolak önderliğinde kabul etti.

Ziyaretçiler, Kınalıada Dinlenme Evi’nin, Koronavirüs önemleri nedeniyle bu yıl öğrencileri kabul etmeyeceğini belirttiler. Diğer bir yandan, sosyal mesafe kurallarına ve sağlık önemlerine dikkat ederek, faaliyetler organize etmek istediklerini ve kurumun kapılarını bu yolla açık tutmayı amaçladıklarını belirttiler. Bu bağlamda, planladıkları faaliyetler hakkında Patrik Hazretleri’ne bilgiler sunarak, takdislerini dilediler. 

Patrik Hazretleri, Kınalıada Dinlenme Evi’nin elde olmayan nedenlerden dolayı öğrencisiz kalmasının üzüntü verici olduğunu belirtti. Fakat kurumun faaliyetlerinin tamamıyla dondurulmaması haberini sevindirici buldu ve benzer çalışmaları takdir ederek, ziyaretçilere çalışmalarında başarılar diledi.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi