24 Nisan 2024 Çarşamba

Kadasetli Patrik Sahak II’den Anlamlı Vaaz

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II. Pazar günü verdiği vaazda, ”İyi Tanrı’nın yarattığı iyi bir Dünyada, kötüler neden var?” sorusunu yanıtladı. 

Kiliselerde Kutsal Sunu ayinlerinin gerçekleştirilmesi için 19 Temmuz Pazar Vartavar Yortusu gününü uygun gören Türkiye Ermenileri Patrikliği, Pandemi dönemindeki uygulamasına devam ederek, hafta içi gerçekleştirilen Kutsal Sunu Töreni’ni Pazar günleri Patrikliğin Facebook sayfasından yayınlıyor, ardından Kadasetli Patrik Sahak II, günün vaazını veriyor. 

05 Temmuz Pazar günü yayınlanan törende, Kutsal Sunu ayinini Başrahip Zakeos Ohanyan gerçekleştirirken, patriklik makamına bağlı bazı rahip, peder, diyakon ve okuyucular da hazır bulundular. 

Ardından Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana) Patriklik Merkez Kilisesi kulliyesindeki Vortvots Vorodman Kilisesi’nden canlı yayın ile Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II. günün vaazını verdi. 

Patrik hazretleri “delice meseli”ni yorumladı ve “İyi bir Tanrı’nın yarattığı iyi bir Dünyada, kötüler neden var?” Sorusunu yanıtladı. 

Özetle, insanın özünde iyi olduğunu ama bu dünya sahnesinde sadece Tanrı’nın etkilerinin görülmediğini belirtti. Kötülük tohumlarının, özellikle insanlar dikkatsiz ve ilgisizken, akılları başka yerlere yönelmişken ekildiğini vurguladı. Tanrı’nın buna sabrettiğini ve hasat vaktine kadar sabretmeye devam edeceğini belirtti. 

“İçimizde iyilik de kötülük de çoğalmayı arzuluyor, fakat bizler dünyada tarafımızı belli etmek durumundayız” dedi. 

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi